Starterslening Weert

Kiezen voor een starterslening in Weert

Ben jij een starter op de woningmarkt in Weert en overweeg jij om een woning te kopen in Altweerterheide, Boshoven, Laar, Stramproy, Swartbroek, Tungelroy of Weert? Dan kun jij als starter gebruik maken van de starterslening Weert.

De starterslening is in het leven geroepen om starters die moeite hebben met de financiering van hun eerste woning een extra handje te helpen. Let op, een starterslening is geen startershypotheek.

De starterslening is een samenwerking tussen de Gemeente Weert en het SVn. Het SVn is een stichting die het mogelijk maakt om de aankoop, het verbeteren of het verduurzamen van Nederlandse woningen aantrekkelijker te maken.

Je vraagt je wellicht af: hoe werkt een starterslening? Een starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopsom van je eerste woning en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. De lening vult dus het gat tussen de prijs van je woning en je maximale hypotheek. Met deze overbrugging wordt het voor starters mogelijk om tóch de sleutel van hun droomhuis te bemachtigen.

Het kiezen voor een starterslening klink misschien spannend, maar een starterslening in Weert kent veel voordelen. De eerste drie jaar hoef je geen aflossing of rente te betalen. Pas na drie jaar wordt gekeken of je er financieel klaar voor bent om te starten met het aflossen. Lukt het op dat moment nog niet? Dan kun je geheel boetevrij op een later moment starten met aflossen.

Starterslening Weert

Voorwaarden van starterslening in Weert

Wil jij jouw starterslening aanvragen in Weert? Om in aanmerking te komen voor de starterslening Weert dient er te worden voldaan aan onderstaande voorwaarden:

  • Je beschikt over een toewijzingsbrief van de Gemeente Weert of de Provincie Limburg;
  • Je bent minimaal 18 jaar oud;
  • De maximale koopsom van de woning is niet hoger dan €280.000,-;
  • De looptijd van je gewone hypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Je leent een bedrag van minimaal €2.500,-;
  • Je eigen vermogen ligt onder de vrijstellingsgrens

 Een overzicht van alle voorwaarden voor het aanvragen van een starterslening in Weert vind je op de website van het SVn.

All-in hypotheekadvies

Maximale starterslening in Weert

De maximale starterslening in Weert is in 2023 €56.000,-. Dit bedrag is vastgesteld op basis van de gemiddelde huizenprijzen in de Gemeente Weert en omstreken. Dit bedrag mag je maximaal lenen voor de aankoop van een bestaande woning of voor de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Starterslening in Weert berekenen

Wil jij weten hoeveel geld je kunt lenen aan de hand van de starterslening Weert? Het is belangrijk om vooraf eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt onze Hypotheek Tool gebruiken voor het berekenen hiervan. 

Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn maken we graag een afspraak met je. Onze hypotheekadviseur in Weert maakt graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken. Het maken van een afspraak en eerste kennismaking is geheel gratis. Mocht je daarna graag met ons willen samenwerken dan helpen we je van A tot Z bij de aankoop van jouw eerste woning. Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en voor het inplannen van een eerste afspraak.

Ikwileenstartershypotheek.nl Weert - Nederweert

Emmasingel 5
6001 BA Weert

Bel:
06 5264 2311

Stuur een e-mail naar:
edo@ikwileenstartershypotheek.nl

WhatsApp:
Stuur een WhatsApp

Contactformulier:
MAAK EEN AFSPRAAK

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Venlo
Venray
Weert