Starterslening Vlaardingen

Alle informatie over de starterslening in Vlaardingen

Kiezen voor een starterslening in Vlaardingen

Als starter op de huidige woningmarkt kan het nog wel eens een uitdaging zijn met het vinden van de juiste woning en bijbehorende financiering. Gelukkig, weet Ikwileenstartershypotheek daar wel raad mee en zijn wij de juiste ondersteuning op het gebied van hypotheekadvies.

Als je overweegt om een woning te kopen in Vlaardingen, dan kun je in aanmerking komen voor een starterslening. De starterslening is een samenwerking tussen de Gemeente Vlaardingen en het SVn. Samen maken zij het met de starterslening mogelijk om de aankoop, het verbeteren of verduurzamen van woningen in Nederland aantrekkelijker te maken voor starters.

 

Starterslening om een eerste woning te kopen in Vlaardingen

De starterslening is in het leven geroepen om de financiering van een eerste woning makkelijker te maken in deze moeilijke markt. Maar hoe werkt een starterslening? De starterslening Vlaardingen overbrugt het verschil tussen de aankoopsom van je eerste woning en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen.

De starterslening vult dus het gat tussen de maximale hypotheek en het nodige bedrag om je eerste woning te kopen. Met de starterslening is er dus meer mogelijk dan je denkt en kun je de financiering van je droomwoning toch verwezenlijken.

Zoals de naam al aangeeft, is de starterslening een lening. Dit klinkt voor velen misschien spannend, maar de starterslening Vlaardingen kent veel (financiële) voordelen. Zo hoef je de eerste drie jaar geen aflossing of rente te betalen. Na die eerste drie jaar wordt er pas gekeken of je financieel klaar bent om te starten met aflossen. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan kun je geheel boetevrij op een later moment starten met het aflossen. Dat is een win-win situatie, toch?

ikwileenstartershypotheek.nl

 • Persoonlijk hypotheekadvies
 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
 • Een samenwerking tussen jou en ons
 • Een gratis en vrijblijvende kennismaking op ons kantoor
 • Optioneel: ondersteuning op het gebied van aankoopbegeleiding, een taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur of notaris.
Starterslening Vlaardingen

Voorwaarden van een starterslening in Vlaardingen

Overweeg je om een starterslening in Vlaardingen aan te vragen? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden die van toepassing zijn op een starterslening. Neem contact met ons op, dan leggen we je graag uit wat de voorwaarden voor een starterslening in Vlaardingen zijn.

 

Starterslening in Vlaardingen berekenen

Ben je enthousiast geworden over de starterslening? Dan plannen we graag een persoonlijk gesprek in om de mogelijkheden met je door te spreken. Tijdens een eerste kennismaking gaan we dieper in op al jouw wensen en behoeften, waarna we ook de starterslening met je bespreken.

Mocht je alvast nieuwsgierig zijn naar jouw maximale hypotheek en deze alvast willen berekenen? Vraag dan alvast een maximale hypotheek berekening aan. Mocht het komen tot een eerste vrijblijvende kennismaking, dan gaan we hier verder op in en kunnen we je definitieve hypotheekbedrag tot het laatste cijfer achter de komma uitrekenen.

We hopen je snel te kunnen helpen met het kopen van je eerste woning in Vlaardingen!

Veelgestelde vragen

Welke hypotheken zijn er voor starters?

Er zijn twee hypotheekvormen aantrekkelijk als startershypotheek: Annuïteitenhypotheek en Lineaire Hypotheek.

Bij de Annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus wel geleidelijk stijgen.

De Lineaire Hypotheek lijkt op een Annuïteitenhypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Wil je weten welke hypotheekvorm het beste bij jou past? Maak dan vrijblijvend een afspraak

Wat is een starterslening?

De starterslening is voor mensen die nog niet eerder een woning hebben gekocht. Het is een aanvullende lening op een reguliere hypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en je maximale reguliere hypotheek. De startersleningen worden verleend door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).

Hoe kom je in aanmerking voor een starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een starterslening dien je dus voor het eerst een woning te kopen waarin je zelf gaat wonen. Daarnaast zijn er nog verschillende voorwaarden die per gemeente kunnen verschillen. Enkele algemene voorwaarden zijn:

 • Je kunt alleen een aanvraag doen als je een toewijzingsbrief van de gemeente hebt;
 • De looptijd van de lening bedraagt 30 jaar;
 • De rentevaste periode van de lening bedraagt 15 jaar;
 • De starterslening moet worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Check via https://www.svn.nl/starterslening of jouw gemeente een starterslening verstrekt en wat de voorwaarden hiervan zijn.

Meer weten over de starterslening? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is mijn maximale hypotheek?

Het maximale hypotheekbedrag voor je startershypotheek hangt af van verschillende factoren, zoals je uitgavenpatroon, je inkomen en het toekomstperspectief van je inkomen. Ook speelt de waarde van de aan te kopen woning en het vermogen dat je inbrengt een belangrijke rol.

Wil je weten wat je maximaal kunt lenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat wordt mijn hypotheeklast?

De hypotheeklast van je startershypotheek is afhankelijk van de hypotheekvorm, het hypotheekbedrag, het rentepercentage en de looptijd van de hypotheek. Bovenal is het belangrijk dat de hypotheeklast goed betaalbaar voor je is.

Wil je weten wat jouw verantwoorde hypotheeklast is? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is het verschil tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek?

Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus geleidelijk stijgen.

De lineaire hypotheek lijkt op een annuïtaire hypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Wil je weten wat het beste past bij jouw situatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft jouw hypotheekverstrekker de zekerheid dat je hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer zelf kunt. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, arbeidsongeschikt raakt, je partner overlijdt of bij werkloosheid. De geldverstrekker beloont dit door een lagere hypotheekrente te rekenen.

Er gelden wel voorwaarden om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek:

 • De maximale koopsom/marktwaarde van de woning is € 405.000.
 • Is de koopsom hoger dan € 405.000, maar is het bedrag in het taxatierapport € 405.000 of lager, dan is NHG ook mogelijk. Er is dan wel meer inbreng van eigen geld nodig.
 • De maximale hypotheek om in aanmerking te komen voor NHG is € 405.000 (100% van de marktwaarde).
 • Wanneer er sprake is van een energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek zelfs € 429.300 (106% van de marktwaarde). De extra 6% moet dan wel volledig uitgegeven worden aan energiebesparende maatregelen.

Vragen over de NHG? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Hoe zwaar weegt een studieschuld (DUO) bij een hypotheek?

Een studieschuld van na 2015 (onder het leenstelstel) telt minder zwaar mee voor een hypotheek dan een schuld onder het oude stelsel (basisbeurs). Hypotheekverstrekkers gaan ervan uit dat je per maand 0,35% (leenstelsel) of 0,65% (basisbeurs) van jouw totale oorspronkelijke studieschuld aflost.

Rekenvoorbeeld:

je hebt een studieschuld van na 2015 met een oorspronkelijk bedrag van € 15.000. Dat betekent dat de hypotheekverstrekker ervan uitgaat dat je elke maand 0,35% van € 15.000,- aflost. Dit komt neer op € 52,50 per maand. Dat bedrag kun je dus niet meer aan hypotheeklasten besteden, waardoor je indicatief € 10.000,- minder hypotheek krijgt. Betreft het lening van voor 2015 dan kun je indicatief € 20.000,- minder hypotheek krijgen.

Wil je weten wat de impact van jouw studieschuld is? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder spaargeld?

Je moet meestal rekening houden met een bedrag aan eigen geld. Dit heeft te maken met de kosten koper die bovenop de koopprijs van de woning komen, zoals bijvoorbeeld notaris- en taxatiekosten. Je mag namelijk niet meer lenen dan de getaxeerde waarde van de woning.

Wil je weten hoeveel eigen geld jij nodig hebt? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Heeft mijn BKR registratie invloed op een nieuwe hypotheekaanvraag?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een positieve en negatieve BKR registratie.

Bij een positieve BKR registratie is het sowieso geen probleem om een hypotheek af te sluiten. Let op: een positieve BKR registratie kan wel invloed hebben op de hoogte van het maximaal te lenen hypotheekbedrag.

Indien je een negatieve BKR registratie hebt dan betekent dit dat je een betalingsachterstand hebt of hebt gehad. Dit kan er wel voor zorgen dat een hypotheekverstrekker de hypotheekaanvraag weigert.

Wil jij weten wat jouw BKR registratie voor een invloed heeft? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Voor een hypotheek is een vast arbeidscontract gelukkig niet altijd nodig. Hoeveel je kunt lenen kan namelijk ook bepaald worden op basis van je arbeidsverleden of juist je verdienpotentie in de toekomst.

 • Werk je al wat langer, dan is een berekening op basis van het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar waarschijnlijk voldoende.
 • Werk je nog geen 3 jaar of ben je recent meer gaan werken, dan is het goed om vooral naar de toekomst te kijken. Daar zijn verschillende berekeningsmethoden voor.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Starterslening Vlaardingen