ikwileenstartershypotheek.nl Zuid-Holland

Hypotheekadviseur in Zuid-Holland, gespecialiseerd in starters.


Deprecated: strtok(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/u52883p146213/domains/ikwileenstartershypotheek.nl/public_html/wp-content/plugins/permalink-manager/includes/core/permalink-manager-core-functions.php on line 82

Starter in Zuid-Holland?

De deuren moeten open voor starters. Maar dat er nu echt één specialist is die zich focust op mensen die op zoek zijn naar hun eerste koopwoning. Nou nee! Die was er niet in Zuid-Holland.

Zuid-Holland

Wij zijn nu geopend!

ikwileenstartershypotheek.nl Zuid-Holland
Vischstraat 12
3231 AV Brielle

Onze hypotheekadviseurs in Zuid-Holland

Manon van der Poel
Hypotheekadviseur

Carla Mouthaan
Hypotheekadviseur

Hypotheekadvies Zuid-Holland

Starters in Zuid-Holland hebben enorme potentie. Een grote groep mensen die écht behoefte heeft aan specialistisch hypotheekadvies en persoonlijke begeleiding bij het kopen van hun eerste huis.

Bij ikwileenstartershypotheek.nl bieden wij koopstimulerende regelingen aan zoals de starterslening, de schenkingsvrijstelling en het garant staan / meetekenen door (groot)ouders. Alles om voor jou het kopen van een huis makkelijk en interessant te maken. Met onze specialisatie en onbetaalbare kennis, kunde en ervaring hopen we letterlijk samen met jou over de drempel te stappen. Met de sleutel van je eerste eigen huis in de hand.

Wij bieden hypotheekadvies voor starters in o.a. Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht, Zoetermeer, Gouda, Schiedam, Vlaardingen, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Katwijk, Gorinchem, Spijkenisse, Leidschendam-Voorburg, Barendrecht, Ridderkerk, Hellevoetsluis, Nieuwerkerk aan den IJssel, Papendrecht, Wassenaar, Sliedrecht, Maassluis, Krimpen aan den IJssel, Rijswijk, Noordwijk, Zwijndrecht, Oegstgeest, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Hendrik-Ido-Ambacht en meer.

Ons kantoor

Ons kantoor is gelegen in de mooie binnenstad van Brielle, gelegen 30 minuten vanaf Rotterdam. In het historische pand aan de Vischstraat 12 vindt u ons kantoor. In de nabije omgeving is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om jou als starter uitstekend op weg te helpen!

Over Manon

Manon heeft al meer dan 20 jaar ervaring in hypotheekverstrekking. Met deze ervaring in haar zak en tevens de certificering als aan- en verkoopbegeleider op zak heeft zij genoeg expertise in huis om samen met jou op zoek te gaan naar je droomwoning. Ze neemt je alles uit handen zodat je zonder zorgen je eerste huis kunt kopen!

Over Carla

Door Carla haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening kan zij jou van een goed advies voorzien, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Voor jou als starter op de woningmarkt is het spannend als je je eerste woning koopt. Carla neemt je zorgen uit handen en begeleid je in het hele proces van je hypotheekaanvraag. Een fijn idee toch.

Onze hypotheekadvies documenten

Vergelijkingskaart Hypotheek

Veelgestelde vragen

Welke hypotheken zijn er voor starters?

Er zijn twee hypotheekvormen aantrekkelijk als startershypotheek: Annuïteitenhypotheek en Lineaire Hypotheek.

Bij de Annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus wel geleidelijk stijgen.

De Lineaire Hypotheek lijkt op een Annuïteitenhypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Wil je weten welke hypotheekvorm het beste bij jou past? Maak dan vrijblijvend een afspraak

Wat is een starterslening?

De starterslening is voor mensen die nog niet eerder een woning hebben gekocht. Het is een aanvullende lening op een reguliere hypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en je maximale reguliere hypotheek. De startersleningen worden verleend door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).

Hoe kom je in aanmerking voor een starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een starterslening dien je dus voor het eerst een woning te kopen waarin je zelf gaat wonen. Daarnaast zijn er nog verschillende voorwaarden die per gemeente kunnen verschillen. Enkele algemene voorwaarden zijn:

  • Je kunt alleen een aanvraag doen als je een toewijzingsbrief van de gemeente hebt;
  • De looptijd van de lening bedraagt 30 jaar;
  • De rentevaste periode van de lening bedraagt 15 jaar;
  • De starterslening moet worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Check via https://www.svn.nl/starterslening of jouw gemeente een starterslening verstrekt en wat de voorwaarden hiervan zijn.

Meer weten over de starterslening? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is mijn maximale hypotheek?

Het maximale hypotheekbedrag voor je startershypotheek hangt af van verschillende factoren, zoals je uitgavenpatroon, je inkomen en het toekomstperspectief van je inkomen. Ook speelt de waarde van de aan te kopen woning en het vermogen dat je inbrengt een belangrijke rol.

Wil je weten wat je maximaal kunt lenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat wordt mijn hypotheeklast?

De hypotheeklast van je startershypotheek is afhankelijk van de hypotheekvorm, het hypotheekbedrag, het rentepercentage en de looptijd van de hypotheek. Bovenal is het belangrijk dat de hypotheeklast goed betaalbaar voor je is.

Wil je weten wat jouw verantwoorde hypotheeklast is? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is het verschil tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek?

Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus geleidelijk stijgen.

De lineaire hypotheek lijkt op een annuïtaire hypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Wil je weten wat het beste past bij jouw situatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft jouw hypotheekverstrekker de zekerheid dat je hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer zelf kunt. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, arbeidsongeschikt raakt, je partner overlijdt of bij werkloosheid. De geldverstrekker beloont dit door een lagere hypotheekrente te rekenen.

Er gelden wel voorwaarden om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek:

  • De maximale koopsom/marktwaarde van de woning is € 405.000.
  • Is de koopsom hoger dan € 405.000, maar is het bedrag in het taxatierapport € 405.000 of lager, dan is NHG ook mogelijk. Er is dan wel meer inbreng van eigen geld nodig.
  • De maximale hypotheek om in aanmerking te komen voor NHG is € 405.000 (100% van de marktwaarde).
  • Wanneer er sprake is van een energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek zelfs € 429.300 (106% van de marktwaarde). De extra 6% moet dan wel volledig uitgegeven worden aan energiebesparende maatregelen.

Vragen over de NHG? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Hoe zwaar weegt een studieschuld (DUO) bij een hypotheek?

Een studieschuld van na 2015 (onder het leenstelstel) telt minder zwaar mee voor een hypotheek dan een schuld onder het oude stelsel (basisbeurs). Hypotheekverstrekkers gaan ervan uit dat je per maand 0,35% (leenstelsel) of 0,65% (basisbeurs) van jouw totale oorspronkelijke studieschuld aflost.

Rekenvoorbeeld:

je hebt een studieschuld van na 2015 met een oorspronkelijk bedrag van € 15.000. Dat betekent dat de hypotheekverstrekker ervan uitgaat dat je elke maand 0,35% van € 15.000,- aflost. Dit komt neer op € 52,50 per maand. Dat bedrag kun je dus niet meer aan hypotheeklasten besteden, waardoor je indicatief € 10.000,- minder hypotheek krijgt. Betreft het lening van voor 2015 dan kun je indicatief € 20.000,- minder hypotheek krijgen.

Wil je weten wat de impact van jouw studieschuld is? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder spaargeld?

Je moet meestal rekening houden met een bedrag aan eigen geld. Dit heeft te maken met de kosten koper die bovenop de koopprijs van de woning komen, zoals bijvoorbeeld notaris- en taxatiekosten. Je mag namelijk niet meer lenen dan de getaxeerde waarde van de woning.

Wil je weten hoeveel eigen geld jij nodig hebt? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Heeft mijn BKR registratie invloed op een nieuwe hypotheekaanvraag?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een positieve en negatieve BKR registratie.

Bij een positieve BKR registratie is het sowieso geen probleem om een hypotheek af te sluiten. Let op: een positieve BKR registratie kan wel invloed hebben op de hoogte van het maximaal te lenen hypotheekbedrag.

Indien je een negatieve BKR registratie hebt dan betekent dit dat je een betalingsachterstand hebt of hebt gehad. Dit kan er wel voor zorgen dat een hypotheekverstrekker de hypotheekaanvraag weigert.

Wil jij weten wat jouw BKR registratie voor een invloed heeft? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Voor een hypotheek is een vast arbeidscontract gelukkig niet altijd nodig. Hoeveel je kunt lenen kan namelijk ook bepaald worden op basis van je arbeidsverleden of juist je verdienpotentie in de toekomst.

  • Werk je al wat langer, dan is een berekening op basis van het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar waarschijnlijk voldoende.
  • Werk je nog geen 3 jaar of ben je recent meer gaan werken, dan is het goed om vooral naar de toekomst te kijken. Daar zijn verschillende berekeningsmethoden voor.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Ik wil starten!

Wij staan voor je klaar. Ontdek nu dat je als starter juist wél kans hebt op de woningmarkt.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Zuid-Holland