Starterslening Weert

Alle informatie over de starterslening in Weert

Kiezen voor een starterslening in Weert

Ben jij een starter op de woningmarkt in Weert en overweeg jij om een woning te kopen in Altweerterheide, Boshoven, Laar, Stramproy, Swartbroek, Tungelroy of Weert? Dan kun jij als starter gebruik maken van de starterslening Weert.

De starterslening is in het leven geroepen om starters die moeite hebben met de financiering van hun eerste woning een extra handje te helpen. Let op, een starterslening is geen startershypotheek.

De starterslening is een samenwerking tussen de Gemeente Weert en het SVn. Het SVn is een stichting die het mogelijk maakt om de aankoop, het verbeteren of het verduurzamen van Nederlandse woningen aantrekkelijker te maken.

Je vraagt je wellicht af: hoe werkt een starterslening? Een starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopsom van je eerste woning en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. De lening vult dus het gat tussen de prijs van je woning en je maximale hypotheek. Met deze overbrugging wordt het voor starters mogelijk om tóch de sleutel van hun droomhuis te bemachtigen.

Het kiezen voor een starterslening klink misschien spannend, maar een starterslening in Weert kent veel voordelen. De eerste drie jaar hoef je geen aflossing of rente te betalen. Pas na drie jaar wordt gekeken of je er financieel klaar voor bent om te starten met het aflossen. Lukt het op dat moment nog niet? Dan kun je geheel boetevrij op een later moment starten met aflossen.

Voorwaarden van starterslening in Weert

Wil jij jouw starterslening aanvragen in Weert? Om in aanmerking te komen voor de starterslening Weert dient er te worden voldaan aan onderstaande voorwaarden:

 • Je beschikt over een toewijzingsbrief van de Gemeente Weert of de Provincie Limburg;
 • Je bent minimaal 18 jaar oud;
 • De maximale koopsom van de woning is niet hoger dan €280.000,-;
 • De looptijd van je gewone hypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
 • Je leent een bedrag van minimaal €2.500,-;
 • Je eigen vermogen ligt onder de vrijstellingsgrens
 • Een overzicht van alle voorwaarden voor het aanvragen van een starterslening in Weert vind je op de website van het SVn.

ikwileenstartershypotheek.nl

 • Persoonlijk hypotheekadvies
 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
 • Een samenwerking tussen jou en ons
 • Een gratis en vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Weert
 • Optioneel: ondersteuning op het gebied van aankoopbegeleiding, een taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur of notaris.
Starterslening Weert

Maximale starterslening in Weert

De maximale starterslening in Weert is in 2023 €56.000,-. Dit bedrag is vastgesteld op basis van de gemiddelde huizenprijzen in de Gemeente Weert en omstreken. Dit bedrag mag je maximaal lenen voor de aankoop van een bestaande woning of voor de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Starterslening in Weert berekenen

Wil jij weten hoeveel geld je kunt lenen aan de hand van de starterslening Weert? Het is belangrijk om vooraf eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt onze Hypotheek Tool gebruiken voor het berekenen hiervan.

Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn maken we graag een afspraak met je. Onze hypotheekadviseur in Weert maakt graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken. Het maken van een afspraak en eerste kennismaking is geheel gratis. Mocht je daarna graag met ons willen samenwerken dan helpen we je van A tot Z bij de aankoop van jouw eerste woning. Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en voor het inplannen van een eerste afspraak.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Starterslening Weert