Startershypotheek Weert

Alle informatie over een startershypotheek in Weert

Kiezen voor een startershypotheek in Weert

Ben jij je momenteel aan het oriënteren op de woningmarkt in Weert of heb jij wellicht je eerste droomhuis al gevonden? Dat betekent dat er een spannende, maar ook drukke periode gaat beginnen. Bij het kopen van je eerste woning komt er veel op je af, zoals het regelen van de hypotheek, eventueel een bouwtechnische keuring of wellicht wil je zelfs flink gaan verbouwen. Wij, van Ikwileenstartershypotheek Weert, kunnen je helpen met het belangrijkste, namelijk het aanvragen en regelen van je startershypotheek.

Maar wat houdt een startershypotheek precies in, wat zijn de voorwaarden en hoe kun je jouw startershypotheek het beste berekenen? Wij helpen je graag verder op weg met deze vragen.

Het is goed om te weten dat een startershypotheek niet hetzelfde is als een starterslening. Als starter kun je kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen: een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek.

Een lineaire hypotheek houdt in dat je iedere maand een deel aflossing en een deel hypotheekrente betaalt. Het bedrag van de aflossing is elke maand hetzelfde, waardoor je hypotheekschuld afneemt. De rente die je betaalt, is gebaseerd op de hypotheekschuld en neemt dus langzaam af. Hierdoor dalen uiteindelijk je maandlasten gedurende de looptijd.

Een annuïteitenhypotheek daarentegen houdt in dat je maandelijks een vast bedrag betaalt en dat vaste bedrag bestaat deels uit aflossing en deels uit rente. De verhouding tussen het deel van de aflossing en de rente verschuift langzaam. Het aflossingsbedrag wordt gedurende de looptijd steeds een beetje hoger en de rente daarentegen steeds een beetje lager. Dit betekent dat je netto maandlasten langzaam stijgen.

Startershypotheek voorwaarden

Een startershypotheek kent diverse voorwaarden. Deze worden vanuit de hypotheekverstrekkers opgesteld met als doel om betalingsachterstanden of schulden tegen te gaan. De voorwaarden kunnen per hypotheekverstrekker verschillen, maar onderstaande voorwaarden zijn over het algemeen de basisvoorwaarden:

  • De hoogte van je startershypotheek is afhankelijk van de hoogte van je bruto-inkomen. Hoe hoger je bruto-inkomen, hoe hoger de maximale startershypotheek zal zijn.
  • Naast je bruto-inkomen is de marktwaarde van de woning ook van belang voor hypotheekverstrekkers. In 2023 mag je 100% van de marktwaarde lenen. Ga je daarnaast aan de slag met energiebesparende maatregelen? Dan mag je 106% van de marktwaarde lenen, echter dient die extra 6% wel te worden uitgegeven aan energiebesparende maatregelen.
  • Voor het afsluiten van een hypotheek is het voor de hypotheekverstrekker belangrijk om te weten of je nog schulden hebt. Bij schulden kun je denken aan een studieschuld, telefoonabonnement of andere soorten schulden. Deze kunnen van invloed zijn op de hoogte van je hypotheek.

ikwileenstartershypotheek.nl

  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
  • Een samenwerking tussen jou en ons
  • Een gratis en vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Weert
  • Optioneel: ondersteuning op het gebied van aankoopbegeleiding, een taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur of notaris.
Startershypotheek Weert

Maximale startershypotheek

Je vraagt je vast af hoeveel kan ik nu maximaal lenen voor mijn startershypotheek en waar kan ik deze het beste afsluiten? Wij helpen je graag verder met deze vragen tijdens een persoonlijk gesprek. Al jouw persoonlijke factoren spelen namelijk een belangrijke rol bij het definitief berekenen van je maximale startershypotheek.

Startershypotheek Weert berekenen

Om je alvast een indruk te geven wat je kunt lenen als starter verwijzen we je graag door naar onze Hypotheek Tool. Deze geeft je alvast een indicatie van de hoogte van je startershypotheek. Mocht je tot op de cent nauwkeurig willen weten wat je kunt lenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze hypotheekadviseur.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Startershypotheek Weert