Starterslening Venray

Alle informatie over de starterslening in Venray

Kiezen voor een starterslening in Venray

Een starterslening kan het verschil tussen de koopsom van je nieuwe huis en het bedrag dat je maximaal kunt lenen als startershypotheek overbruggen. Lukt het met jouw inkomen nog niet om de financiering van jouw eerste droomhuis in orde te maken? Een starterslening kan je nét dat extra zetje geven om toch jouw eerste huis of appartement in de gemeente Venray te kunnen kopen. De startersleningen worden verleend door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).

Staat het huis van jouw dromen in Blitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Merselo, Oirlo, Oostrum, Smakt, Veulen, Vredepeel, Wanssum of Ysselsteyn? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het SVn maakt de starterslening ook mogelijk voor inwoners van de gemeente Venray.

Een starterslening is iets heel anders dan een startershypotheek. Hoe zit dat? De starterslening is een aparte lening bovenop je startershypotheek. Met de starterslening overbrug je het verschil tussen de koopsom van je nieuwe woning en je maximale startershypotheek. Het voordeel van de starterslening is dat je minimaal de eerste drie jaar geen aflossing en rente betaalt over de lening.

ikwileenstartershypotheek.nl

  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
  • Een gratis en vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Venray
  • Optioneel: ondersteuning op het gebied van aankoopbegeleiding, een taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur of notaris.
Starterslening Venray

Voorwaarden van starterslening in Venray

Aan een starterslening in Venray zitten verschillende voorwaarden verbonden. In Venray is de maximale koopsom van woning om in aanmerking te komen voor een starterslening in 2023 bijvoorbeeld € 280.000,-. Dit bedrag geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen.

Houd naast de maximale koopsom rekening met de volgende voorwaarden voor een starterslening in Venray:

  • Je kunt alleen een aanvraag doen als je een toewijzingsbrief van de gemeente hebt;
  • De looptijd van de lening bedraagt 30 jaar;
  • De rentevaste periode van de lening bedraagt 15 jaar;
  • De starterslening moet worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Alle voorwaarden voor het afsluiten van een starterslening in de gemeente Venray lees je op de website van het SVn: https://www.svn.nl/starterslening

Maximale starterslening in Venray

In de gemeente Venray mag je in 2023 een starterslening afsluiten voor een bedrag van maximaal € 56.000,-. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-.

Starterslening in Venray berekenen

Wil je weten of je aanmerking komt voor een starterlening? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseur in de gemeente Venray. In een gratis kennismakingsgesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen met de aankoop van je eerste woning in Venray. Klikt het? Dan gaan we samen verder en zorgen we dat jouw droomwoning in Venray binnenkort helemaal van jou is!

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (90%)

Gratis adviesgesprek

Starterslening Venray