Startershypotheek Venray

Alle informatie over een startershypotheek in Venray

Kiezen voor een startershypotheek in Venray

Wil jij binnenkort je eerste woning kopen in Blitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Merselo, Oirlo, Oostrum, Smakt, Venray, Veulen, Vredepeel, Wanssum of Ysselsteyn? Natuurlijk wil je als starter in weten wat de beste startershypotheek is voor jou. Laten we daarom bij het begin beginnen en antwoord geven op de vragen van de meeste starters in Venray. Wat soorten startershypotheken zijn er? Wat is het verschil tussen een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek? Wat zijn de belangrijkste voorwaarden van een startershypotheek? wat is een starterslening? Hieronder geven we antwoord op deze veelgestelde vragen.

Starter in Venray?

De deuren moeten open voor starters. Maar dat er nu echt één specialist is die zich focust op mensen die op zoek zijn naar hun eerste koopwoning. Nou nee! Die was er niet in Venray.

Hypotheek in Venray berekenen

Precies weten waar je aan toe bent? Dan nodigen we je van harte uit om een afspraak te maken met onze hypotheekadviseur in Venray. Elke situatie is anders dus om nauwkeurig te kunnen adviseren, leren we je graag beter kennen in een persoonlijk gesprek. Kennismaking is geheel vrijblijvend en gratis. Klikt het? Dan gaan we voor je aan de slag en zorgen we dat jij binnenkort de sleutel van jouw droomhuis in handen krijgt.

Startershypotheek Venray

Welke soorten startershypotheken zijn er?

De twee meest populaire hypotheekvormen voor starters zijn de Annuïteitenhypotheek en de Lineaire Hypotheek.

Wat is het verschil tussen een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek?

Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus geleidelijk stijgen.

De lineaire hypotheek lijkt op een annuïteitenhypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Startershypotheek voorwaarden

Bij een startershypotheek horen natuurlijk voorwaarden. Per hypotheekverstrekker kunnen de voorwaarden verschillen. Er zijn 2 voorwaarden die altijd gelden om een startershypotheek te krijgen: ten eerste heb je voldoende inkomen om elke maand je hypotheeklasten te kunnen voldoen en ten tweede moet de verhouding tussen de startershypotheek en de waarde van je eerste huis in balans zijn.

Jaarlijks wordt vastgelegd hoeveel procent van je bruto inkomen je maximaal mag besteden aan je hypotheek. Aan de hand van dit percentage kunnen we dus je maximale startershypotheek berekenen. Je maandelijkse hypotheeklasten moeten passen bij je inkomen. Hoe hoger je totale inkomen, hoe hoger je maximale hypotheek.

De marktwaarde van de woning die je wilt kopen is belangrijk voor hypotheekverstrekkers. De marktwaarde blijkt in de regel uit een taxatierapport. Je mag maximaal 100% van de marktwaarde lenen. Ga je in of rond je nieuwe huis aan de slag met energiebesparende maatregelen? Dan mag je maximaal 106% van de marktwaarde lenen. De extra 6% moet dan wel volledig worden uitgegeven aan energiebesparende maatregelen.

Voordat je een startershypotheek kunt afsluiten wil een hypotheekverstrekker ook nog weten of je leningen hebt. Starters op de woningmarkt hebben vaak een studielening (DUO). Een telefoon op afbetaling via je telefoonabonnement wordt ook als een lening gezien. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je je maximale startershypotheek wil laten berekenen.

Starterslening

Een startershypotheek kan vaak gecombineerd worden met een starterslening. Een starterslening is een aanvullende lening op een startershypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en je maximale startershypotheek. De startersleningen worden verleend door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten). Check alvast via https://www.svn.nl/starterslening of jouw gemeente een starterslening verstrekt en wat de voorwaarden hiervan zijn.

Maximale startershypotheek

Natuurlijk wil je nu weten: wat kan ik maximaal lenen als alleenstaande starter of wat is er mogelijk als koppel in Venray? In bovenstaande voorwaarden wordt duidelijk dat dat voor iedereen anders is. Daarom berekenen wij graag samen met jou welke startershypotheek het beste bij je past en of je misschien in aanmerking komt voor een starterslening. Neem contact met ons op voor een gratis kennismaking.

 

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (90%)

Gratis adviesgesprek

Startershypotheek Venray