Starterslening Sittard-Geleen

Alle informatie over de starterslening in Sittard-Geleen

Kiezen voor een starterslening in Sittard-Geleen

Als starter op de huidige woningmarkt kan het nog wel eens een uitdaging zijn met het vinden van de juiste woning en bijbehorende financiering. Gelukkig, weet Ikwileenstartershypotheek daar wel raad mee en zijn wij de juiste ondersteuning op het gebied van hypotheekadvies.

Als je overweegt om een woning te kopen in Sittard, Geleen of omstreken, dan kun je in aanmerking komen voor een starterslening. De starterslening is een samenwerking tussen de Gemeente Sittard-Geleen en het SVn. Samen maken zij het met de starterslening mogelijk om de aankoop, het verbeteren of verduurzamen van woningen in Nederland aantrekkelijker te maken voor starters.

 

Starterslening om een eerste woning te kopen in Sittard-Geleen

De starterslening is in het leven geroepen om de financiering van een eerste woning makkelijker te maken in deze moeilijke markt. Maar hoe werkt een starterslening? De starterslening Sittard-Geleen overbrugt het verschil tussen de aankoopsom van je eerste woning en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen.

De starterslening vult dus het gat tussen de maximale hypotheek en het nodige bedrag om je eerste woning te kopen. Met de starterslening is er dus meer mogelijk dan je denkt en kun je de financiering van je droomwoning toch verwezenlijken.

Zoals de naam al aangeeft, is de starterslening een lening. Dit klinkt voor velen misschien spannend, maar de starterslening Sittard-Geleen kent veel (financiële) voordelen. Zo hoef je de eerste drie jaar geen aflossing of rente te betalen. Na die eerste drie jaar wordt er pas gekeken of je financieel klaar bent om te starten met aflossen. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan kun je geheel boetevrij op een later moment starten met het aflossen. Dat is een win-win situatie, toch?

ikwileenstartershypotheek.nl

 • Persoonlijk hypotheekadvies
 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
 • Een samenwerking tussen jou en ons
 • Een gratis en vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Sittard
 • Optioneel: ondersteuning op het gebied van aankoopbegeleiding, een taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur of notaris.
Starterslening Sittard-Geleen

Voorwaarden van een starterslening in Sittard-Geleen

Overweeg je om een starterslening in Sittard-Geleen aan te vragen? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden die van toepassing zijn op een starterslening. Je kunt alle voorwaarden hier terugvinden. Wij hebben kort de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet:

 • De minimumleeftijd van de aanvrager is 18 jaar
 • Je hebt een toewijzingsbrief van de gemeente of provincie ontvangen
 • De maximale koopsom van de woning is € 245.000,-
 • 15 jaar vaste rente en vaste looptijd van 30 jaar
 • Het maximale (gezamenlijke) inkomen is € 40.000,- bruto per jaar
 • Maximale starterslening in Sittard-Geleen
 • De maximale starterslening in Sittard-Geleen is in 2022 in totaal € 40.000,-. Dit bedrag is gebaseerd op de gemiddelde huizenprijzen in de gemeente Sittard-Geleen en omstreken. Dit bedrag kun je dus maximaal lenen voor de aankoop van een bestaande woning in Sittard-Geleen. De starterslening geldt niet op nieuwbouwwoningen.

 

Starterslening in Sittard-Geleen berekenen

Ben je enthousiast geworden over de starterslening? Dan plannen we graag een persoonlijk gesprek in om de mogelijkheden met je door te spreken. Tijdens een eerste kennismaking gaan we dieper in op al jouw wensen en behoeften, waarna we ook de starterslening met je bespreken.

Mocht je alvast nieuwsgierig zijn naar jouw maximale hypotheek en deze alvast willen berekenen? Maak dan gebruik van onze gratis Hypotheektool. Via de Hypotheektool kun jij indicatief jouw hypotheekbedrag berekenen. Tijdens een eerste kennismaking gaan we hier verder op in en kunnen we je definitieve hypotheekbedrag tot het laatste cijfer achter de komma uitrekenen.

Een afspraak maak je gemakkelijk en vrijblijvend via onze website. Wij hopen je snel te zien bij ons op kantoor in Sittard-Geleen.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Starterslening Sittard-Geleen