Hypotheekadviseur Brunssum

Praat met onze hypotheekadviseur voor Brunssum

Hypotheekadviseur voor Brunssum

Onze hypotheekadviseur voor Brunssum weet dat de starters in deze gemeente een enorme potentie hebben. En dat er écht behoefte is aan specialistisch hypotheekadvies en persoonlijke begeleiding bij het kopen van een eerste huis. Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.

Nu starten? Laat je maximale hypotheek berekenen of vraag eenvoudig voor een gratis hypotheekadviesgesprek.

Bij ikwileenstartershypotheek.nl bieden wij koopstimulerende regelingen aan zoals de starterslening, de schenkingsvrijstelling en het garant staan / meetekenen door (groot)ouders. Alles om voor jou het kopen van een huis makkelijk en interessant te maken. Met onze specialisatie en onbetaalbare kennis, kunde en ervaring hopen we letterlijk samen met jou over de drempel te stappen. Met de sleutel van je eerste eigen huis in de hand!

Wij bieden hypotheekadvies in Brunssum voor starters in o.a. Brunssum, Brunssum-Centrum, Treebeek, Rumpen, Bouwberg, De Kling, Op de Vos, Langeberg, Vossenberg, Schuttersveld, Haansberg, Merkelbeek, De Egge en meer.

ikwileenstartershypotheek.nl

 • Een gratis en vrijblijvende kennismaking
 • Persoonlijk hypotheekadvies
 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Een maximale hypotheekberekening
 • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
Hypotheekadviseur Brunssum

Een hypotheek in Brunssum

Onze hypotheekadviseurs van ikwileenstartershypotheek.nl voor Brunssum zijn bekend in de regio en met de lokale woningmarkt. Daarnaast zijn wij op de hoogte van zowel het landelijke als lokale aanbod wat betreft hypotheekverstrekkers en vergelijken we dit met de wensen en behoeften van de klant. Vanuit daar presenteren wij een selectie van hypotheken en leenconstructies waarna je zelf, met ons advies, een definitieve keuze maakt. Ikwileenstartershypotheek.nl zorgt dat het verder geregeld wordt.

Ikwileenstartershypotheek biedt een aantrekkelijk all-in pakket aan. Dit all-in pakket bestaat uit advies gedurende het aankoopproces, begeleiding en het in gang zetten en in orde maken van de hypotheekaanvraag. Wij ondersteunen je zo goed mogelijk in dit proces met onze jarenlange ervaring en bijbehorende service. Met ons all-in pakket kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Hypotheekadvies in Brunssum

Als starter in de regio Brunssum heb je te maken met stijgende woningprijzen en voorwaarden die steeds strenger worden voor het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast spelen ook nog persoonlijke kwesties mee zoals: wil je eigen geld inbrengen, ben je een ondernemer of wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een starterslening? Wat jouw specifieke wensen of behoeften ook zijn, wij van ikwileenstartershypotheek.nl nemen dit mee in het hypotheekadvies. Tijdens een persoonlijke kennismaking brengen we deze zaken gezamenlijk in kaart.

Hypotheek in Brunssum berekenen

Wil je weten waar je aan toe bent en wil je een berekening van je maximale startershypotheek? Via onze onze hypotheek berekenen pagina kun je een indicatie ontvangen van jouw mogelijkheden. Maar om nog nauwkeuriger te werk te gaan, nodigen we graag je graag uit voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek. Ben je er klaar voor om de sleutels van jouw eerste koopwoning te gaan ontvangen? Dan gaan wij direct voor je aan de slag en zorgen we voor een succesvolle overdracht.

Soorten startershypotheken

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Wij leggen het je graag uit. Wie voor het eerst een hypotheek afsluit, doet er wel goed aan te kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Dat zijn de meest populaire hypotheekvormen. Alleen wanneer je één van deze hypotheekvormen afsluit, heb je namelijk recht op hypotheekrenteaftrek. Wil je meer weten over deze hypotheken? Lees hier meer.

Veelgestelde vragen

Welke hypotheken zijn er voor starters?

Er zijn twee hypotheekvormen aantrekkelijk als startershypotheek: Annuïteitenhypotheek en Lineaire Hypotheek.

Bij de Annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus wel geleidelijk stijgen.

De Lineaire Hypotheek lijkt op een Annuïteitenhypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Wil je weten welke hypotheekvorm het beste bij jou past? Maak dan vrijblijvend een afspraak

Wat is een starterslening?

De starterslening is voor mensen die nog niet eerder een woning hebben gekocht. Het is een aanvullende lening op een reguliere hypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en je maximale reguliere hypotheek. De startersleningen worden verleend door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).

Hoe kom je in aanmerking voor een starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een starterslening dien je dus voor het eerst een woning te kopen waarin je zelf gaat wonen. Daarnaast zijn er nog verschillende voorwaarden die per gemeente kunnen verschillen. Enkele algemene voorwaarden zijn:

 • Je kunt alleen een aanvraag doen als je een toewijzingsbrief van de gemeente hebt;
 • De looptijd van de lening bedraagt 30 jaar;
 • De rentevaste periode van de lening bedraagt 15 jaar;
 • De starterslening moet worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Check via https://www.svn.nl/starterslening of jouw gemeente een starterslening verstrekt en wat de voorwaarden hiervan zijn.

Meer weten over de starterslening? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is mijn maximale hypotheek?

Het maximale hypotheekbedrag voor je startershypotheek hangt af van verschillende factoren, zoals je uitgavenpatroon, je inkomen en het toekomstperspectief van je inkomen. Ook speelt de waarde van de aan te kopen woning en het vermogen dat je inbrengt een belangrijke rol.

Wil je weten wat je maximaal kunt lenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat wordt mijn hypotheeklast?

De hypotheeklast van je startershypotheek is afhankelijk van de hypotheekvorm, het hypotheekbedrag, het rentepercentage en de looptijd van de hypotheek. Bovenal is het belangrijk dat de hypotheeklast goed betaalbaar voor je is.

Wil je weten wat jouw verantwoorde hypotheeklast is? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is het verschil tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek?

Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus geleidelijk stijgen.

De lineaire hypotheek lijkt op een annuïtaire hypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder.

Wil je weten wat het beste past bij jouw situatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft jouw hypotheekverstrekker de zekerheid dat je hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer zelf kunt. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, arbeidsongeschikt raakt, je partner overlijdt of bij werkloosheid. De geldverstrekker beloont dit door een lagere hypotheekrente te rekenen.

Er gelden wel voorwaarden om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek:

 • De maximale koopsom/marktwaarde van de woning is € 405.000.
 • Is de koopsom hoger dan € 405.000, maar is het bedrag in het taxatierapport € 405.000 of lager, dan is NHG ook mogelijk. Er is dan wel meer inbreng van eigen geld nodig.
 • De maximale hypotheek om in aanmerking te komen voor NHG is € 405.000 (100% van de marktwaarde).
 • Wanneer er sprake is van een energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek zelfs € 429.300 (106% van de marktwaarde). De extra 6% moet dan wel volledig uitgegeven worden aan energiebesparende maatregelen.

Vragen over de NHG? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Hoe zwaar weegt een studieschuld (DUO) bij een hypotheek?

Een studieschuld van na 2015 (onder het leenstelstel) telt minder zwaar mee voor een hypotheek dan een schuld onder het oude stelsel (basisbeurs). Hypotheekverstrekkers gaan ervan uit dat je per maand 0,35% (leenstelsel) of 0,65% (basisbeurs) van jouw totale oorspronkelijke studieschuld aflost.

Rekenvoorbeeld:

je hebt een studieschuld van na 2015 met een oorspronkelijk bedrag van € 15.000. Dat betekent dat de hypotheekverstrekker ervan uitgaat dat je elke maand 0,35% van € 15.000,- aflost. Dit komt neer op € 52,50 per maand. Dat bedrag kun je dus niet meer aan hypotheeklasten besteden, waardoor je indicatief € 10.000,- minder hypotheek krijgt. Betreft het lening van voor 2015 dan kun je indicatief € 20.000,- minder hypotheek krijgen.

Wil je weten wat de impact van jouw studieschuld is? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder spaargeld?

Je moet meestal rekening houden met een bedrag aan eigen geld. Dit heeft te maken met de kosten koper die bovenop de koopprijs van de woning komen, zoals bijvoorbeeld notaris- en taxatiekosten. Je mag namelijk niet meer lenen dan de getaxeerde waarde van de woning.

Wil je weten hoeveel eigen geld jij nodig hebt? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Heeft mijn BKR registratie invloed op een nieuwe hypotheekaanvraag?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een positieve en negatieve BKR registratie.

Bij een positieve BKR registratie is het sowieso geen probleem om een hypotheek af te sluiten. Let op: een positieve BKR registratie kan wel invloed hebben op de hoogte van het maximaal te lenen hypotheekbedrag.

Indien je een negatieve BKR registratie hebt dan betekent dit dat je een betalingsachterstand hebt of hebt gehad. Dit kan er wel voor zorgen dat een hypotheekverstrekker de hypotheekaanvraag weigert.

Wil jij weten wat jouw BKR registratie voor een invloed heeft? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Voor een hypotheek is een vast arbeidscontract gelukkig niet altijd nodig. Hoeveel je kunt lenen kan namelijk ook bepaald worden op basis van je arbeidsverleden of juist je verdienpotentie in de toekomst.

 • Werk je al wat langer, dan is een berekening op basis van het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar waarschijnlijk voldoende.
 • Werk je nog geen 3 jaar of ben je recent meer gaan werken, dan is het goed om vooral naar de toekomst te kijken. Daar zijn verschillende berekeningsmethoden voor.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (90%!)

Gratis adviesgesprek

Hypotheekadviseur Brunssum