Starterslening Venray

Kiezen voor een starterslening in Venray

Een starterslening is een overbrugging van het verschil tussen de koopsom van je nieuwe huis en het bedrag dat je maximaal kunt lenen als startershypotheek. Lukt het met jouw inkomen helaas niet om de financiering van jouw eerste droomhuis in orde te maken? Een starterslening kan je nét dat extra zetje geven om toch jouw eerste huis of appartement in de gemeente Venray te kunnen kopen.

Staat het huis van jouw dromen in Blitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Merselo, Oirlo, Oostrum, Smakt, Veulen, Vredepeel, Wanssum of Ysselsteyn? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het SVn maakt de starterslening ook mogelijk voor inwoners van de gemeente Venray. Het SVn zorgt er in samenwerking met Nederlandse gemeentes voor dat het kopen van een huis voor starters aantrekkelijker wordt. Inmiddels bieden 293 Nederlandse gemeentes een starterslening aan in samenwerking met het SVn. Ook de gemeente Venray!

Een starterslening is iets heel anders dan een startershypotheek. Hoe zit dat? De starterslening is een aparte lening bovenop je startershypotheek. Met de starterslening overbrug je het verschil tussen de koopsom van je nieuwe woning en je maximale startershypotheek. Het voordeel van de starterslening is dat je de eerste drie jaar geen aflossing of rente betaalt over de lening. Je begint dus pas na drie jaar met aflossen. Lukt het na die drie jaar nog niet om te beginnen met aflossen? Dan kun je het moment waarop je start met aflossen volledig boetevrij uitstellen tot een later moment.

Starterslening Venray

Voorwaarden van starterslening in Venray

Aan een starterslening in Venray zitten verschillende voorwaarden verbonden. In Venray is de maximale koopsom om in aanmerking te komen voor een starterslening bijvoorbeeld €245.000,- in 2022. Dit bedrag geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen.

Houd naast de maximale koopsom rekening met de volgende voorwaarden voor een starterslening in Venray in 2022:

  • Je bent achttien jaar of ouder;
  • Je beschikt over een toezeggingsbrief van de gemeente Venray of Provincie Limburg waarin staat dat je een starterslening mag aanvragen;
  • De looptijd van je startershypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Op je startershypotheek zit Nationale Hypotheek Garantie (NHG);

Alle voorwaarden voor het afsluiten van een starterslening in de gemeente Venray lees je op de website van het SVn. Er zitten soms kosten verbonden aan het afsluiten van een starterslening. Deze kosten verschillen per gemeente.

All-in hypotheekadvies

Maximale starterslening in Venray

In de gemeente Venray mag je in 2022 een starterslening afsluiten voor een bedrag van maximaal €49.000,-. Het minimale leenbedrag is €2.500,-. Deze bedragen zijn gebaseerd op de gemiddelde prijs van een starterswoning in de gemeente Venray.

Starterslening in Venray berekenen

Via onze handige Hypotheek Tools bereken je alvast wat je maximaal kunt lenen als starter op de woningmarkt. Op basis van deze rekensom kun je inschatten of het aanvragen van een starterslening in Venray voor jou interessant is. We helpen je natuurlijk graag met het berekenen en aanvragen van je startershypotheek en/of starterslening.

Liever tot op de cent nauwkeurig weten waar je aan toe bent? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseur in de gemeente Venray. In een gratis kennismakingsgesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen met de aankoop van je starterswoning in Venray. Klikt het? Dan gaan we samen verder en zorgen we dat jouw droomwoning in Venray binnenkort helemaal van jou is!

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Uden - Veghel
Venlo
Venray
Weert