Startershypotheek Venray

Kiezen voor een startershypotheek in Venray

Wil jij binnenkort je eerste woning kopen in Blitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Merselo, Oirlo, Oostrum, Smakt, Venray, Veulen, Vredepeel, Wanssum of Ysselsteyn? Natuurlijk wil je als starter in Venray weten wat de beste startershypotheek is voor jou. Laten we daarom bij het begin beginnen en antwoord geven op de vragen van de meeste starters in Venray. Wat is een startershypotheek? Wat is het verschil tussen een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek? Wat zijn de voorwaarden van een startershypotheek? Hieronder geven we antwoord op deze vragen.

Voordat je verder leest is het goed om te weten dat een startershypotheek iets anders is dan een starterslening. Een startershypotheek is de hypotheek die je afsluit voor de aankoop van je eerste huis of appartement. Je eerste hypotheek dus. Je kunt een startershypotheek afsluiten als alleenstaande starter maar ook als koppel. Aan een startershypotheek zitten soms andere voorwaarden verbonden dan aan een ‘gewone’ hypotheek, omdat Nederlandse gemeentes het voor starters makkelijker en aantrekkelijker willen maken om een eerste huis te kopen. Als starter kun je kiezen tussen twee vormen van een startershypotheek: lineair of annuïteiten. Het verschil leggen we hieronder voor je uit.

  • Wat is een lineaire hypotheek?
    Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een deel hypotheekschuld en een deel hypotheekrente af. Het bedrag dat je elke maand betaalt blijft hetzelfde. Je hypotheekschuld wordt elke maand minder en de hoogte van het rentebedrag ook. Gedurende de looptijd van je startershypotheek dalen je netto maandlasten.
  • Wat is een annuïteitenhypotheek?
    Net als bij een lineaire hypotheek los je bij een annuïteitenhypotheek elke maand een bedrag af dat deels bestaat uit hypotheekschuld en deels uit hypotheekrente. De verhouding tussen deze twee delen verandert gedurende de looptijd van je hypotheek. Je lost steeds meer schuld af en steeds minder rente. Je netto maandlasten gaan hierdoor langzaam omhoog. Handig als je verwacht dat je inkomen de komende jaren hoger wordt.
Startershypotheek Venray

Hypotheek berekenen

Je maximale hypotheek berekenen in Uden of Veghel en ben je op zoek naar een woning? Of wellicht heb je deze zelfs al gevonden? Dan is het goed om na te gaan hoeveel hypotheek je maximaal kunt lenen. Met onze Hypotheek Tool kun je eenvoudig een indicatieve berekening maken van jouw maximaal te lenen hypotheekbedrag.

Daarnaast rekenen we direct de bijbehorende maandlasten voor je uit en krijg je een overzicht van de meest actuele hypotheekrentes van alle hypotheekverstrekkers. Bereken nu snel jouw hypotheek en maandlasten!

Startershypotheek voorwaarden

Bij een startershypotheek horen natuurlijk voorwaarden. Per hypotheekverstrekker kunnen de voorwaarden verschillen, maar je kunt er vanuit gaan dat de volgende basisvoorwaarden voor elke startershypotheek in 2023 gelden:

  • In de wet wordt jaarlijks vastgelegd hoeveel procent van je bruto inkomen je maximaal mag besteden aan je hypotheek. Aan de hand van dit percentage kunnen we dus je maximale startershypotheek berekenen. Je maandelijkse hypotheeklasten moeten dus passen bij je inkomen, als alleenstaande starter of als totale inkomen voor koppels. Hoe hoger je totale inkomen, hoe hoger je maximale hypotheek als starter.
  • De marktwaarde van de woning die je wilt kopen is belangrijk voor hypotheekverstrekkers. De marktwaarde wordt bepaald door middel van allerlei berekeningen. In 2023 mag je 100% van de marktwaarde lenen. Ga je in of rond je nieuwe huis aan de slag met energiebesparende maatregelen? Dan mag je 106% van de marktwaarde lenen. De extra 6% moet dan wel volledig worden uitgegeven aan energiebesparende maatregelen.
  • Voordat je een starterslening kunt afsluiten wil een hypotheekverstrekker weten of je nog schulden hebt. Starters op de woningmarkt hebben vaak een studieschuld. Een telefoonabonnement kan ook als schuld worden gezien. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je je maximale startershypotheek wil berekenen. Er zijn extra berekeningen nodig om te bepalen wat je maximaal kunt lenen als je nog schulden hebt.

All-in hypotheekadvies

Maximale startershypotheek

Natuurlijk wil je nu weten: wat is de beste hypotheek voor starters? Wat kan ik maximaal lenen als alleenstaande starter of wat is er mogelijk als koppel in Venray? In bovenstaande voorwaarden wordt duidelijk dat dat voor iedereen anders is. Daarom berekenen wij graag samen met jou welke startershypotheek het beste bij je past. Neem contact met ons op voor een gratis kennismaking.

Startershypotheek Venray berekenen

Wil je alvast een eerste indruk krijgen van wat je kunt lenen als starter in Venray? Bereken je maximale startershypotheek alvast met onze handige Hypotheek Tools. Om tot op de cent nauwkeurig te weten waar je aan toe bent vragen we je een afspraak met ons te maken. Kennismaken met onze hypotheekadviseur is helemaal gratis!

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Venlo
Venray
Weert