Starterslening Venlo

Kiezen voor een starterslening in Venlo

Overweeg jij om binnenkort je eerste huis of appartement te kopen in ’t stedje van lol en plezeer? Heb jij al iets moois op het oog in Venlo, Blerick, Tegelen, Steyl, Belfeld, Velden, Arcen of Lomm? Starters op de Venlose woningmarkt kunnen gebruik maken van de starterslening Venlo. Dit is een lening speciaal voor starters die nét dat extra financiële steuntje in de rug kunnen gebruiken om de aankoop van hun eerste koopwoning rond te krijgen. De starterslening Venlo is een samenwerking tussen de gemeente Venlo en het SVn. Het SVn is een stichting die het mogelijk maakt om de aankoop, het verbeteren of het verduurzamen van Nederlandse huizen aantrekkelijker te maken.

Natuurlijk wil je weten: hoe werkt een starterslening? Allereerst is het dan goed om te weten dat een starterslening is heel anders is dan een startershypotheek. De starterslening is een lening die je afsluit bovenop je ‘gewone’ hypotheek. Met de starterslening overbrug je het verschil tussen de aankoopsom van je eerste woning en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. De lening vult dus het gat tussen de prijs van je woning en je maximale hypotheek. Met deze overbrugging wordt het voor veel starters in Venlo mogelijk om tóch de sleutel van dat droomhuis te bemachtigen.

Extra lenen klink misschien eng maar een starterslening in Venlo kent vele voordelen. Zo hoef je de eerste drie jaar geen aflossing of rente te betalen. Pas na drie jaar wordt bekeken of je er financieel klaar voor bent om te starten met aflossen. Is dat op dat moment nog niet het geval? Dan start je geheel boetevrij op een later moment met aflossen.

Starterslening Venlo

Voorwaarden van starterslening in Venlo

Wil jij in 2023 een starterslening aanvragen in Venlo? Om in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld dat de koopsom van je droomwoning niet hoger is dat €280.000,-. Dit bedrag geldt voor 2023 en kan volgend jaar weer veranderen. Verder zijn de volgende voorwaarden ook belangrijk om in aanmerking te komen voor een starterslening in Venlo:

  • Je beschikt over een toewijzingsbrief van de gemeente Venlo of de Provincie Limburg;
  • Je bent achttien jaar of ouder;
  • Op je ‘gewone’ hypotheek zit Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • De looptijd van die ‘gewone’ hypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Je leent een bedrag van minimaal €2.500,-
  • Je eigen vermogen ligt onder de vrijstellingsgrens.
  • Een compleet plaatje van alle voorwaarden voor een starterslening in Venlo vind je op de website van het SVn.

All-in hypotheekadvies

Maximale starterslening in Venlo

In 2023 is de maximale starterslening in Venlo €56.000,-. Je mag dit bedrag maximaal lening voor zowel de aankoop van een bestaande woning als voor de aankoop van nieuwbouw. Dit bedrag geldt voor het hele jaar 2023 en is vastgesteld op basis van de gemiddelde huizenprijs in Venlo en omstreken.

Starterslening in Venlo berekenen

Om te weten hoeveel geld je zou kunnen en willen lenen in je starterslening moet je natuurlijk weten wat je maximale hypotheek is. Om daar achter te komen kun je onze handige Hypotheek Tools gebruiken. Met deze info kun je alvast aan de slag.

Om precies te weten wat je mogelijkheden zijn maken we graag een afspraak met je. Onze hypotheekadviseur in Venlo neemt dan de tijd om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Uiteraard is kennismaken met Ikwileenstartershypotheek.nl helemaal gratis. Is er een klik? Dan helpen we je graag van A tot Z bij de aankoop van jouw eerste woning. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Venlo
Venray
Weert