Veelgestelde vragen

Waarom zijn jullie zoveel goedkoper dan mijn eigen bank en andere intermediairs?
Dat is een goede vraag waarop wij graag antwoord geven. ikwileenstartershypotheek.nl is onafhankelijk en dus geen franchiseformule met daarbij behorende verplichte franchisefees. Dat wil dus zeggen dat wij geen percentage van onze omzet en ook geen gedwongen reclamebijdrages hoeven af te staan. Ander voordeel van onze onafhankelijkheid is dat we niet per se op AA-locaties in het centrum van de stad hoeven te liggen en dat scheelt natuurlijk flink in de onkosten van huisvesting. Wij komen verder niet bij jou op bezoek, maar jij komt naar ons zodat we ook geen vervoers- en reistijdkosten hoeven door te berekenen aan jou. Overigens ontvangen wij jou wel in een goed bereikbare kantoorruimte in een representatief bedrijfsverzamelgebouw. Dat dan weer wel! Tevreden klanten zijn onze ambassadeurs en door het actief gebruik van social media besparen we ook nog eens fors op reclamekosten. Zo houden we de advies- en bemiddelingskosten voor jou laag en betaal je voor onze full-service dienstverlening slechts € 1.500,-. Met voorsprong het goedkoopste tarief in jouw regio. Dat garanderen wij!

Kan ik alleen als starter bij jullie terecht?
Nee hoor, je kunt ook bij ons terecht als je wilt verhuizen naar een andere koopwoning of je bestaande hypotheek wilt wijzigen. Door jarenlange ervaring bij banken en als intermediair zijn al je hypotheek gerelateerde vragen bij ons in goede, ervaren handen.

Waarom zou ik de grond huren?
De nieuwe hypotheekregels sinds 1 januari 2013 verplichten jou om annuïtair of lineair binnen 30 jaar af te lossen. Door de grond te huren hoef je daar niet op af te lossen, waardoor maandlasten lager uitvallen en je dus meer kunt lenen voor de stenen. Dat heet Duokoop. De huur, ook wel canon genoemd, is voor onbepaalde tijd aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Als je in een later stadium in je leven meer inkomsten hebt, kun je de grond altijd alsnog kopen. Kijk maar eens naar de animatievideo over Duokoop op ons YouTube kanaal.

Wat is het verschil tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek?
Dat is een duidelijk verschil. Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk. Door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat je steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel minder. Je netto maandlasten gaan dus geleidelijk stijgen.
De lineaire hypotheek lijkt op een annuïtaire hypotheek met hét belangrijke verschil dat de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Je betaalt steeds minder rente waardoor je bruto en netto maandlasten geleidelijk dalen. Bij aanvang is de lineaire hypotheek duurder, maar over de gehele looptijd is de annuïteitenhypotheek duurder. Wij geven jou een persoonlijk advies over wat voor jou het beste is.

Waarom vind ik geen rekentool op jullie website om mijn maximale hypotheek te berekenen?
Dat hebben we bewust gedaan. Het wordt er namelijk niet duidelijker op met een rekentool en wij willen je een eerlijk maatwerk advies geven dat volledig betrekking heeft op jouw persoonlijke situatie van dit moment. De meeste tools laten namelijk enkel op basis van inkomen en financiële verplichtingen zien hoeveel je kunt lenen. De koopstimulerende regelingen worden echter niet meegenomen, waardoor de toetsingen onvolledig zijn. Het is verder van belang om te weten wat jij maximaal per maand kunt en wilt betalen. Om teleurstellingen te voorkomen onderzoeken we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden, zodat je met een gerust hart op huizenjacht kunt.

Hoe zwaar weegt een studieschuld bij het bepalen van de maximale hypotheek?
Een percentage van je inkomen mag je kwijt zijn aan hypotheeklasten. Dit percentage hangt af van de hoogte van je inkomen en hypotheekrente. Stel je verdient € 2.750,- bruto per maand en de hypotheekrente is 3%, dan mag je (in 2018) 21,5% van je inkomen uitgeven aan hypotheeklasten. In dit specifieke geval komt dat neer op € 591,- bruto per maand. De maximale hypotheek is dan indicatief € 140.000,-. Is er echter een studieschuld met een oorspronkelijk leenbedrag van € 10.000,- dan verlaagt de hypotheekverstrekker de maximaal toegestane maandlast met € 75,-. De maximale hypotheek is dan nog indicatief € 122.500,-. Een verschil van € 17.500,-. De geldverstrekker kijkt niet naar wat je werkelijk betaalt aan het DUO, maar houdt een percentage van 0,75% over het oorspronkelijk geleende bedrag aan, dat je minder per maand mag uitgeven aan hypotheeklasten. Ook hier kan een persoonlijk en vrijblijvend gesprek veel duidelijkheid verschaffen en wellicht deuren openen die anders gesloten blijven.

N

Persoonlijk hypotheekadvies

 
N

Bemiddeling voor de toonaangevende hypotheekverstrekkers

 
N

Je hypotheek geregeld voor € 1.500,- (inclusief risico's afdekken)

 
N

Specialist koopstimulerende regelingen

 
N

Samenwerking met op prijs en kwaliteit geselecteerde aankoopmakelaar, taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur en notaris

 

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Burg. van Rijnsingel 20-B
5913 AN Venlo

06 3486 0120

 

Contact

Burgemeester van Rijnsingel 20-B
5913 AN Venlo
M 06 3486 0120
E info@ikwileenstartershypotheek.nl