Wat is mijn maximale hypotheek?

Voordat je een woning gaat bezichtigen of voordat je op een woning gaat bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. 

Met de rekentool kun je indicatief berekenen hoeveel je op basis van jouw inkomen maximaal kunt lenen. Deze berekening houdt rekening met je eventueel al lopende financiële verplichtingen zoals bijvoorbeeld te betalen maandelijkse lasten uit een krediet, studieschuld, alimentatie of erfpacht. 

Bij het kopen van een huis krijg je te maken met bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatiekosten, NHG-kosten, notariskosten en kosten voor je hypotheekadvies. Ben je tussen de 18 en 35 jaar (dus jonger dan 35 jaar) dan betaal je geen overdrachtsbelasting voor huizen tot € 400.000,-.

Voor nieuwe hypotheken geldt hypotheekrenteaftrek alleen wanneer er volledig en binnen 30 jaar wordt afgelost. Ook mag de hypotheek niet hoger zijn dan de getaxeerde waarde van de woning bedragen. De bijkomende kosten kun je dus vaak niet meefinancieren binnen jouw hypotheek.

In de rekentool zijn koopstimulerende regelingen zoals de starterslening, de verruimde schenkingsvrijstelling en garant staan / meetekenen door (groot)ouders niet meegenomen. Er is daarom vaak meer mogelijk dan op het eerste oog lijkt. Maak daarom vrijblijvend een afspraak om je verantwoorde hypotheek en eigen inbreng te laten berekenen.

Onze
App!

Met onze eigen app deel je gemakkelijk en snel documenten met je hypotheekadviseur.

apple-appstore-button google-play-store-button
iphone-x-IWESH