Starterslening Maasgouw

Kiezen voor een starterslening in Maasgouw

Ben jij van plan om binnenkort je eerste huis te kopen in Maasbracht, Beegden, Heel, Linne, Ohé en Laak, Stevensweert, Thorn of Wessem? Als inwoner van de gemeente Maasgouw kun je een starterslening aanvragen. Een starterslening is een aanvulling op je ‘gewone’ startershypotheek. De starterslening is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen de aankoopprijs van je woning en het maximale hypotheekbedrag.

Een van de grote voordelen van een starterslening is dat je de eerste drie jaar geen aflossing of rente betaalt over de lening. Heel fijn want een huis kopen is natuurlijk al duur genoeg! Na drie jaar vindt een inkomenstoets plaats en wordt bekeken of je kunt beginnen met aflossen. Uitstel nodig? Dat kan bij een starterslening geheel boetevrij.

Een starterslening is een lening van het SVn, speciaal voor starters op de woningmarkt. Het SVn werkt samen met een groot aantal Nederlandse gemeentes en provincies om de starterslening mogelijk te maken, zo ook met de gemeente Maasgouw en Provincie Limburg.

In 2023 is de regeling voor starters in Maasgouw verruimd. Voorheen gold dat starters in Maasgouw alleen in aanmerking kwamen voor de starterslening bij een maximale koopsom van €185.000,-. Sindsdien is dit bedrag de afgelopen jaren verhoogd naar €280.000,- omdat er in Maasgouw weinig aanbod is van woningen onder de €185.000,-. Deze maximale koopsom geldt zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw.

Starterslening Maasgouw

Voorwaarden van starterslening in Maasgouw

Naast de maximale koopsom van €280.000,- moet je in Maasgouw voldoen aan de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een starterslening:

  • Pas als je een toewijzingsbrief van de gemeente of provincie hebt ontvangen kun je een starterslening aanvragen;
  • Je bent een starter op de woningmarkt, dus je gaat je eerste koopwoning kopen;
  • Je gaat zelf of samen met je partner in de woning wonen;
  • Je sluit je ‘gewone’ hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • De looptijd van je ‘gewone’ hypotheek bedraagt dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Je hebt niet te veel eigen vermogen, oftewel: eigen geld. Je eigen vermogen moet onder de vrijstellingsgrens liggen.

Kijk voor een gedetailleerde opsomming van alle voorwaarden van een starterslening in Maasgouw op de website van het SVn.

Vanaf € 2.150,- all-in regelen we alles

Maximale starterslening in Maasgouw

De hoogte van het maximale leenbedrag in de gemeente Maasgouw is €56.000,-. Dit geldt voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Dit bedrag geldt vanaf 2021 en dus ook voor 2023 en de daaropvolgende jaren. De regeling blijft van kracht tot de gemeente Maasgouw of Provincie Limburg besluiten de voorwaarden te veranderen.

Starterslening in Maasgouw berekenen

Je wilt nu natuurlijk weten: hoe kan ik mijn startershypotheek en starterslening berekenen? Je kunt alvast gebruik maken van onze handige Hypotheek Tools om te berekenen wat de maximale hoogte van je hypotheek is.

Uit ervaring weten we dat we je het beste kunnen helpen in een persoonlijk gesprek me onze hypotheekadviseur. Op een laagdrempelige, persoonlijke manier bekijken we jouw situatie en rekenen we nauwkeurig uit wat de mogelijkheden zijn. Kennismaken is altijd gratis dus neem gerust contact met ons op.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Venlo
Venray
Weert