Notariaat

ZwartOpWit Notariaat | Mols Notariaat | Connect Notarissen

Je koopt je eerste huis. Alle juridische zaken dienen natuurlijk wel goed geregeld te zijn als je eigenaar wordt van je eerste woning. Dan kun je echt niet om de notaris heen. De officiële overdacht van het huis vindt plaats bij de notaris. Je ondertekent daar dus zowel de leveringsakte als de hypotheekakte (en mogelijk een samenlevingscontract).

Met de leveringsakte wordt het eigendom van het huis overgedragen. In de hypotheekakte wordt vervolgens vastgelegd dat je het huis als onderpand geeft aan de hypotheekverstrekker in ruil voor de geldlening. De notaris regelt dit allemaal voor jou en jouw eventuele partner met wie je gaat samenwonen.

Op het moment dat je ongehuwd gaat samenwonen heeft de wet niks geregeld. Alle bezittingen en schulden blijven privé. In een samenlevingscontract kun je regelen welke goederen en gelden gezamenlijk zijn, welke kosten onder de huishouding vallen en hoe deze kosten betaald worden. In het geval van beëindiging van de relatie staan de afspraken over de woning en het pensioen zwart op wit en bij overlijden kun je regelingen treffen zodat de achterblijvende partner erft. Je ziet dus dat het van groot belang om je zaakjes goed te regelen bij de notaris.

Voor informatie over de dienstverlening van ZwartOpWit Notariaat, Mols Notariaat of Connect Notarissen klik op de logo’s.

N

Persoonlijk hypotheekadvies

 
N

Bemiddeling voor de toonaangevende hypotheekverstrekkers

 
N

Je hypotheek geregeld voor € 1.500,- (inclusief risico's afdekken)

 
N

Specialist koopstimulerende regelingen

 
N

Samenwerking met op prijs en kwaliteit geselecteerde aankoopmakelaar, taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur en notaris

 

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Burg. van Rijnsingel 20-B
5913 AN Venlo

06 3486 0120

 

Contact

Burgemeester van Rijnsingel 20-B
5913 AN Venlo
M 06 3486 0120
E info@ikwileenstartershypotheek.nl