Makelaardij en taxaties

Makelaarskantoor Cabooter & van Loenen

We vinden het allemaal logisch dat een makelaar een huis verkoopt. Daar is een makelaar immers voor! Vreemd genoeg vinden wij dit niet de normaalste zaak bij de aankoop van een woning.

Maar doorzie jij wel de gekleurde verkooppraat van de verkoopmakelaar en weet jij bouwtechnisch precies waar je op moet letten bij de aanschaf van je eerste huis? Heb jij je eigenlijk wel verdiept in de bestemmingsplannen en wat te doen met de enorme berg aan paperassen na aankoop? En weet jij hoe alles afgehandeld dient te worden met de notaris? Zonder aankoopmakelaar heb je ongetwijfeld meer vragen dan antwoorden.

Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen. Het huis wordt grondig bekeken en waar nodig geeft jouw aankoopmakelaar opdracht voor een bouwkundig advies. Hij voert voor jou de onderhandelingen met als doel de best mogelijke verkoopprijs te bedingen en hij controleert de koopovereenkomst om waar nodig aanpassingen te eisen. Dan pas wordt er een handtekening gezet en niet eerder. Op de dag dat je trotse eigenaar wordt is de aankoopmakelaar aanwezig bij de eindoplevering van het huis. Een fijn gevoel.

Een taxatierapport geeft een indicatie van de actuele marktwaarde van een woning. Dit rapport heb jij nodig om een hypotheek te krijgen voor je eerste woning. De bank wil namelijk wel absolute zekerheid hebben dat de waarde van de woning overeenkomt met hypothecaire lening. Je hebt dus een gecertificeerde makelaar nodig om een gevalideerd taxatierapport van het huis op te stellen.

Onder andere het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Je krijgt dus een heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxatie die inzicht geeft in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Voor informatie over de dienstverlening van Makelaarskantoor Cabooter & van Loenen klik op het logo.

N

Persoonlijk hypotheekadvies

 
N

Bemiddeling voor de toonaangevende hypotheekverstrekkers

 
N

Je hypotheek geregeld voor € 1.500,- (inclusief risico's afdekken)

 
N

Specialist koopstimulerende regelingen

 
N

Samenwerking met op prijs en kwaliteit geselecteerde aankoopmakelaar, taxateur, bouwkundige, verzekeringsadviseur en notaris

 

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Burg. van Rijnsingel 20-B
5913 AN Venlo

06 3486 0120

 

Contact

Burgemeester van Rijnsingel 20-B
5913 AN Venlo
M 06 3486 0120
E info@ikwileenstartershypotheek.nl