Starterslening Roerdalen

Kiezen voor een starterslening in Roerdalen

Ga jij binnenkort je eerste huis kopen in Herkenbosch, Sint Odiliënberg, Melick, Montfort, Posterholt of Vlodrop? Starters op de woningmarkt in de gemeente Roerdalen kunnen een starterslening aanvragen. Een starterslening is een aanvullende lening op je ‘gewone’ startershypotheek. De starterslening overbrugt het verschil tussen de kosten van je eerste huis en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Staat jouw droomhuis in Roerdalen maar lukt het niet om de woning te financieren met alleen een startershypotheek? De starterslening kan ervoor zorgen dat je binnenkort tóch trotse eigenaar bent van het huis dat je op het oog hebt.

De eerste drie jaar betaal je geen aflossing of rente over je starterslening. Drie jaar na het moment van afsluiten wordt bekeken of je kunt beginnen met afbetalen. Lukt dat niet op dat moment? Dan start je later met aflossen. Dit gebeurt geheel boetevrij. Dit is een van de grote voordelen van de starterslening.

De starterslening is een lening van het SVn, een stichting die het kopen, verbeteren en verduurzamen van een koopwoning voor eigenaren aantrekkelijk maakt door het verstrekken van stimulerende regelingen. Het SVn werkt samen met Nederlandse gemeentes en provincies om het kopen van een eerste woning voor zoveel mogelijk starters mogelijk te maken.
Ook als starter in Roerdalen kun je dus in aanmerking komen voor een starterslening. Startersleningen worden verstrekt voor woningen of appartementen met een maximale koopsom van €280.000,-, inclusief verbeterkosten en meerwerk. Deze maximale koopsom geldt zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw.

Starterslening Roerdalen

Voorwaarden van starterslening in Roerdalen

Om in aanmerking te komen voor een starterslening in Roerdalen gelden, naast het maximale bedrag (koopsom) van €280.000,-, de volgende voorwaarden:

  • Je kunt je startershypotheek aanvragen als je een toewijzing hebt ontvangen van de gemeente of provincie;
  • Je gaat voor het eerst in je leven een woning of appartement kopen;
  • Je gaat zelf of samen met een partner in het huis of in het appartement wonen;
  • Je sluit een startershypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • De looptijd van je ‘gewone’ hypotheek bedraagt dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Je hebt niet te veel eigen vermogen, oftewel: eigen geld. Je eigen vermogen moet onder de vrijstellingsgrens liggen.

Een volledig en meer gespecificeerd overzicht van alle voorwaarden vind je op de website van het SVn.

Vanaf € 2.150,- all-in regelen we alles

Maximale starterslening in Roerdalen

De maximale hoogte van de starterslening in Roerdalen is €56.000,-. Dit bedrag geldt voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. Dit bedrag geldt voor 2023 en de daaropvolgende jaren, zolang er niets wordt gewijzigd door de gemeente of de provincie.

Starterslening in Roerdalen berekenen

Wil jij je maximale hypotheek berekenen? Weten of jij het huis van je dromen in Roerdalen kunt financieren? Eventueel met hulp van een starterslening? Ga alvast aan de slag met onze handige Hypotheek Tools, zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent. Tot op de cent nauwkeurig weten wat je kunt lenen? Maak een afspraak met onze hypotheekadviseur in Roerdalen. Wij maken graag kennis met je en het eerste gesprek is altijd helemaal gratis.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Venlo
Venray
Weert