Tips voor het verduurzamen van je woning

28/04/2022 - Tips

Heb jij er wel eens over nagedacht om je woning te verduurzamen? Dan is dit hét moment! Met energieprijzen die momenteel de pan uit rijzen, is het goed om onderstaande opties eens te overwegen. Met deze tips bespaar jij geld!

1. Goede isolatie

Kies voor goede isolatie. Zorg ervoor dat je woning goed geïsoleerd is, denk hierbij aan de spouwmuren, het dak en de ramen/kozijnen. Dit is een van de makkelijkste en goedkoopste oplossingen. Met goede isolatie houd je de warmte binnenshuis en gaat er geen energie onnodig verloren.

2. Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een perfecte oplossing om je woning duurzamer te maken. Met zonnepanelen wek je eigen (duurzame) energie op. Door eenmalig te investeren in zonnepanelen ga je de komende jaren veel geld besparen op je energierekening. Een installatie heb je gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend. De overige jaren zijn pure winst.

3. Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is ook een eenvoudige manier om te verduurzamen. Met een slimme thermostaat bespaar je energie door na vertrek uit huis de kachel uit te schakelen.

4. Warmtepomp

Een warmtepomp is tevens een goede toevoeging om je huis te verduurzamen. Steeds vaker wordt er voor een warmtepomp gekozen in plaats van een CV-ketel. Een warmtepomp zorgt ervoor dat warmte-energie uit de lucht, bodem of het grondwater wordt gehaald en deze wordt verwarmd en vrijgegeven in het verwarmingssysteem. Zo heb je geen gas meer nodig om je huis te verwarmen.

Meer weten?
Wil je meer weten over het verduurzamen van je woning? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Daarnaast is het ook verstandig om de mogelijkheden voor een subsidie of lening te onderzoeken. De overheid en gemeentes stimuleren vaak de verduurzaming van je woning.