Thuis in een opgeruimd huis: tips

01/08/2023 - Tips

De zomervakantie is de perfecte tijd om eens grondig met de bezem door je huis te gaan. In deze blog geven wij jou tips hoe jij zorgt voor een opgeruimd huis.

Bij het woord ‘de grote schoonmaak’ denk je vaak al laat maar zitten. Maar het is belangrijk om eens in de zoveel tijd alle kamers in huis langs te gaan en deze flink aan te pakken met je stoffer, dweil en emmer sop. Maar waar begin je?

Iedere dag een nieuwe ruimte
Om in één keer aan je gehele woning te beginnen is natuurlijk wat ambitieus en vaak ook niet haalbaar in één dag. Ga daarom aan de slag per ruimte en plan hier bijvoorbeeld een dag(deel) voor. Werk bijvoorbeeld van boven naar beneden of andersom. Zo heb je een duidelijk overzicht waar te beginnen en een gericht plan. Daarnaast ligt niet direct je hele huis overhoop.

Maak categorieën
Het maken van diverse categorieën is ook een makkelijke manier van opruimen. Je spit alle ruimtes en kamers door en verdeelt de spullen bijvoorbeeld onder in vier categorieën:
– dingen die je wilt houden
– dingen die je wilt weggeven of verkopen
– dingen die je wilt houden, maar een nieuwe plek in het huis krijgen
– dingen die weggegooid kunnen worden

Aan het einde van de dag staat alles weer op zijn plek of heeft het een nieuwe plek gekregen. De overige zaken worden apart gehouden voor de verkoop of als donatie en de andere vuilniszak vindt zijn weg naar de kliko.

Neem de tijd
Neem de tijd voor deze grote schoonmaak, want uiteindelijk profiteer je daar het meest van. Naarmate je de tijd neemt, des te grondiger je te werk gaat en dus des te langer jij van een opgeruimd huis kunt genieten.

Koop de nodige opbergers
Vaak blijven diverse spullen zweven of krijgen ze geen vaste plek. Koop daarom de nodige opbergboxen en label deze bijvoorbeeld. Zo zorg je ervoor dat alle spullen bij elkaar blijven die bij elkaar horen en geef je het direct een opgeruimd plekje.

Ten slotte; maak het voor jezelf leuk om te gaan starten met opruimen. Dus muziek aan, trommel je partner, kids of vrienden op om je te helpen, want samen gaat het een stuk sneller en is het uiteraard veel gezelliger.

Deel dit bericht op

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (90%!)

Gratis adviesgesprek

Thuis in een opgeruimd huis: tips