Starters hebben weer meer kans op de huidige woningmarkt

27/07/2022 - Hypotheken

Door de stijgende hypotheekrentes krijgen starters weer meer kans op de huidige woningmarkt. Het aantal hypotheekaanvragen onder huizenkopers tot 35 jaar is namelijk de afgelopen periode flink gestegen.

De woningmarkt begint af te koelen. De stijgende hypotheekrentes zorgen er onder andere voor dat de huizenprijzen niet meer explosief stijgen. Daarnaast vermindert het aantal bezichtigingen per woning drastisch met als gevolg dat er ook minder wordt overboden.

Een nadeel van de hoge hypotheekrente is dat huizenkopers steeds minder kunnen lenen. Aan de andere kant zorgt dit dus voor minder concurrentie en biedingen, wat dus in het voordeel werkt voor de starters.

Een andere factor die ook meespeelt, is de gespannen arbeidsmarkt. Deze zorgt ervoor dat het vinden van een (nieuwe) baan makkelijker is en er ruimte is voor (salaris)onderhandeling. Dit kan de kansen op een betaalbare woning vergroten.

Wij – ikwileenstartershypotheek.nl – zijn de specialist op het gebied van starters. Wij helpen starters met het vergroten van hun kansen op de woningmarkt. Zo denken wij graag ‘out of the box’. Met mogelijkheden als het meetekenen / garant staan van (schoon)ouders, het ontvangen van een schenking of het aanvragen van een starterslening worden je kansen aanzienlijk vergroot. Ons motto is dan ook: Er is meer mogelijk dan je denkt…

Vragen?

Wil jij weten wat jouw kansen zijn op de huidige woningmarkt? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. We hopen je snel in één van onze vestigingen te mogen ontvangen.