De arbeidsmarktscan

09/05/2023 - Hypotheken

De arbeidsmarktscan is in het leven geroepen voor mensen die een flexibel inkomen hebben, maar toch een hypotheek willen afsluiten. De arbeidsmarktscan kijkt niet alleen naar het huidige arbeidscontract en wat je verdient, maar ook naar het toekomstperspectief.

Om in aanmerking te komen voor een arbeidsmarktscan dien je de afgelopen 14 maanden minimaal 12 maanden in loondienst gewerkt te hebben. De scan kun je zelf aanvragen via www.arbeidsmarktkansen.nl of samen met je hypotheekadviseur.

Wanneer vraag je de scan aan? Als je in loondienst bent bij je huidige werkgever, maar bij het ontvangen van een Werkgeversverklaring geen kruisje krijgt bij de vraag of je contract voor onbepaalde tijd wordt verlengd. Met de arbeidsmarktscan wordt dan dus je kans op een baan en verdienste nogmaals bevestigd.

In de scan dienen twaalf vragen beantwoord te worden en aan de hand daarvan worden je verdiencapaciteit en je kansen op de arbeidsmarkt bepaald. Er wordt onder andere gevraagd naar je opleiding en (eventuele) werkervaring.

De arbeidsmarktscan kun je kosteloos doen om inzicht in te krijgen in je score en je verdiencapaciteit. Zo kun je zelf of samen met je hypotheekadviseur afwegen of het doen van een bod op een woning zinvol is.

Ga je definitief een hypotheek aanvragen en wil je de arbeidsmarktscan meesturen? Dan dien je rekening te houden met € 110,00 aan kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar bij je inkomstenbelasting. Als je de betaling hebt gedaan dan ontvang je daarna direct de uitslag per mail. Deze uitslag is 6 maanden geldig.

Heb je vragen over de arbeidsmarktscan of kun je wel wat hulp gebruiken met het aanvragen van een hypotheek met scan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Er is meer mogelijk dan je denkt…

Deel dit bericht op

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (90%!)

Gratis adviesgesprek

De arbeidsmarktscan