Lineaire hypotheek

Wat is een lineaire hypotheek? We leggen het je graag uit.

Een lineaire hypotheek is een populaire keuze voor starters op de woningmarkt. Het werkt als volgt: Je betaalt elke maand een vast bedrag aan hypotheekaflossing, zowel op het kapitaal als de rente. Hierdoor daalt het resterende hypotheekbedrag steeds verder en hoef je op de lange termijn minder rente te betalen. Hierdoor is de maandlast aan het begin van de looptijd het hoogst, maar neemt deze steeds verder af naarmate je langer je hypotheek aflost.

Looptijden

Bij een lineaire hypotheek kun je kiezen uit verschillende looptijden, meestal variërend van 15 tot 30 jaar. Het is belangrijk om de looptijd en de hoogte van de maandelijkse aflossing af te stemmen op je financiële situatie en toekomstplannen. Het is ook mogelijk om bij een lineaire hypotheek tussentijds aflossingen te doen, waardoor je het hypotheekbedrag sneller kunt aflossen en de totale rente verder verlaagt.

Jouw situatie

Voordat je een lineaire hypotheek afsluit, is het belangrijk om je financiële situatie grondig te bekijken. Het is namelijk belangrijk dat je de maandelijkse aflossing kunt blijven betalen gedurende de gehele looptijd. Als je je tussentijds financiële situatie verbetert, bijvoorbeeld door een salarisverhoging of een besparing, kun je er overwegen om de maandelijkse aflossing te verhogen of extra aflossingen te doen.

Populair bij starters

Kortom, een lineaire hypotheek is een populaire keuze voor starters, maar het is belangrijk om goed na te denken over je eigen situatie, wensen en financiële mogelijkheden. Laat je altijd goed informeren en begeleiden door een professional, zoals een financieel adviseur of een bank. Hierdoor kun je zeker zijn van de juiste keuze en kun je zorgeloos starten met het bezit van je eigen woning.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Lineaire hypotheek