Een huis kopen als starter

Kan ik een hypotheek afsluiten zonder vast contract?

Ben jij van plan om binnenkort je eerste huis te kopen? Als starter op de Nederlandse woningmarkt heb je het in 2023 niet makkelijk. In een huizenmarkt waar veel vraag is en relatief weinig aanbod, staan starters als jij voor allerlei uitdagingen. Hobbels op de weg naar jouw uiteindelijke doel: het bemachtigen van de sleutel van jouw droomhuis. De hypotheekadviseurs van Ikwileenstartershypotheek.nl begrijpen heel goed in welke situatie jij je als starter bevindt. We zijn gespecialiseerd in startershypotheken en weten daarom op welke vragen jij een antwoord zoekt. Bijvoorbeeld op de vraag: ‘Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract?’.

Heb je een contract voor bepaalde tijd?

Verklaart je werkgever dat bij gelijkblijvend functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden je arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij beëindiging daarvan wordt opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dan gaat een hypotheekverstrekker uit van je huidige inkomen.

Verklaart je werkgever dat bij gelijkblijvend functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden je arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij beëindiging daarvan opnieuw wordt opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dan gaat een hypotheekverstrekker uit van je gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren (niet hoger dan het laatste kalenderjaar).

Met de Arbeidsmarktscan krijg je zonder vast contract mogelijk nog meer mogelijkheden om een verantwoorde hypotheek af te sluiten. De Arbeidsmarktscan kijkt namelijk niet alleen naar wat je nu verdient of in het verleden verdiende, maar ook naar je perspectief op de arbeidsmarkt.

Hypotheek zonder vast contract

Hypotheek berekenen zonder vast contract

Aan de slag met het berekenen van jouw startershypotheek? Gebruik onze Hypotheek Tool om alvast een indruk te krijgen van jouw mogelijkheden. Omdat de voorwaarden altijd per persoon en per arbeidssituatie verschillen, kijken we het liefst samen met jou naar jouw situatie. Zo kunnen we je op maat adviseren en weet je uiteindelijk precies waar je aan toe bent. Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Nu berekenen

Voorwaarden hypotheek zonder vast contract

Voor het afsluiten van een hypotheek zonder vast contract gelden verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden zijn afhankelijk van de bestendigheid van je inkomen.

Voorwaarden voor werknemers zonder vast contract
Heb jij een contract voor bepaalde tijd? Dan geldt bovenstaande uitleg.

  • Voorwaarden voor uitzendkrachten
    Als uitzendkracht heb je geen contract bij het bedrijf waar je werkt, maar bij een uitzendbureau. Wil je een hypotheek afsluiten, dan kijkt de hypotheekverstrekker, net als bij werknemers zonder vast contract die bij beëindiging daarvan opnieuw een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd krijgen, naar je gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.
  • Nog geen drie jaar werkervaring?
    Als je minimaal 12 maanden voor hetzelfde uitzendbureau werkt kom je mogelijk in aanmerking voor een Perspectiefverklaring. De Perspectiefverklaring geeft aan dat er voor jou voldoende perspectief op de arbeidsmarkt is. Met deze verklaring én de werkgeversverklaring kun je een hypotheek aanvragen. Je huidige inkomen wordt gebruikt voor de aanvraag.
  • Voorwaarden voor ZZP’ers
    Ben je zzp’er? Dan kun je geen gebruikmaken van de Perspectiefverklaring. Maar als je 1 jaar of langer zzp’er bent, kun je wel al een hypotheek aanvragen.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Hypotheek zonder vast contract