Een huis kopen als starter

Hypotheek regelen met vast contract

Sta jij op het punt jouw eerste appartement of huis te kopen? Heb je misschien al een droomhuis op het oog maar heb je jouw financiële plaatje nog niet helemaal helder? De hypotheekadviseurs van Ikwileenstartershypotheek zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van starters bij de aankoop van hun eerste woning. Wij ondersteunen je van A tot Z voor een all-in bedrag vanaf €2.150,- zonder verborgen kosten. Waarom een fixed bedrag? Omdat wij begrijpen dat het kopen van je eerste huis anno 2023 al duur genoeg is.

Bij Ikwileenstartershypotheek weten we als geen ander dat jij als starter vol vragen zit. ‘Wat kan ik maximaal lenen?’, ‘Wanneer is het verstandig om te gaan bieden?’, ‘Wat is een verstandig bod?’ en ‘Kan ik een hypotheek krijgen met mijn contract’? Op deze laatste vraag gaan we in dit artikel dieper in.

Ben jij starter op de woningmarkt en heb je een vast contract met je werkgever? Dan hebben we goed nieuws voor je! Starters met een vast contract hebben een streepje voor bij het regelen van een startershypotheek op bijvoorbeeld werknemers met tijdelijke contracten, flexibele contracten of starters met een eigen bedrijf.

Voordelen hypotheek met vast contract

Als jij een vast contract hebt met je werkgever, oftewel: een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, is jouw contract een belangrijk middel voor het verkrijgen van jouw startershypotheek. Met een vast contract heb je de volgende voordelen:

  • Je kunt direct gaan rekenen
    Een vast contract biedt zekerheid bij het berekenen van je hypotheek. Je kunt direct gaan rekenen met de hoogte van jouw bruto jaarinkomen om erachter te komen wat je maximaal kunt lenen. Weten wat je maximale hypotheek is? Ga alvast aan de slag met de handige Hypotheek Tools van ikwileenstartershypotheek.
  • Dubbele zekerheid? Een hogere maximale hypotheek!
    Wil je samen met je partner een huis kopen en heeft jouw partner ook een vast contract? Dan mag je beide bruto jaarinkomens bij elkaar optellen en wordt jullie maximale te lenen bedrag hoger. Heeft je partner geen vast contract? Dan wordt er op een andere manier berekend wat jullie samen maximaal kunnen lenen.
  • Meer vertrouwen van hypotheekverstrekkers
    Een vast contract geeft op papier een stukje extra zekerheid voor leningverstrekkers. Je kunt met een vast contract aantonen dat de kans groot is dat jij elke maand een deel van je lening en/of hypotheek rente kunt terugbetalen. Het vertrouwen van hypotheekverstrekkers in jou is dus groter als je een vast contract heb dan wanneer je bijvoorbeeld een contract voor bepaalde tijd hebt of wanneer je ZZP’er bent.
Hypotheek met vast contract

Hypotheek berekenen met vast contract

Heb jij een vast bruto jaarinkomen en wil je alvast bereken wat je maximaal kunt lenen? Gebruik dan onze Hypotheek Tools om alvast een eerste indruk te krijgen van jouw mogelijkheden. Een hypotheek afsluiten zonder vast contract is lastiger dan een hypotheek afsluiten mét een vast contract, maar zeker niet onmogelijk. De voorwaarden van hypotheken verschillen per arbeidssituatie.

Nu berekenen

Bij Ikwileenstartershypotheek zijn we gespecialiseerd in maatwerk voor starters dus maken we graag kennis met je. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking waarin we kijken op welke manieren we jou het beste kunnen helpen. Bevalt het eerste contact? Dan gaan we samen verder en zorgen we dat jij binnenkort de sleutel van jouw eerste appartement of woning in handen krijgt.

Ik wil starten!

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar.

Maximale hypotheek berekening

Hoogste slagingskans (9/10!)

Gratis adviesgesprek

Hypotheek met vast contract