Kan ik deze woning kopen?

Je hebt je droomwoning gevonden! Met de rekentool kun je indicatief berekenen of je de woning kunt kopen. Deze berekening houdt rekening met je eventueel al lopende financiële verplichtingen zoals bijvoorbeeld te betalen maandelijkse lasten uit een krediet, studieschuld, alimentatie of erfpacht. 

Bij het kopen van een huis krijg je te maken met bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatiekosten, NHG-kosten, notariskosten en kosten voor je hypotheekadvies. Ben je tussen de 18 en 35 jaar (dus jonger dan 35 jaar) dan betaal je geen overdrachtsbelasting voor huizen tot € 400.000,-. De hypotheek mag maximaal 100% van de getaxeerde waarde van de woning bedragen. De bijkomende kosten kun je dus vaak niet meefinancieren binnen jouw hypotheek. 

In de rekentool zijn koopstimulerende regelingen, zoals de starterslening, de verruimde schenkingsvrijstelling en garant staan / meetekenen door (groot)ouders, niet meegenomen. Er is vaak meer mogelijk dan op het eerste oog lijkt. Maak daarom vrijblijvend een afspraak om je mogelijke eigen inbreng en je verantwoorde hypotheek te laten berekenen. 

Onze
App!

Met onze eigen app deel je gemakkelijk en snel documenten met je hypotheekadviseur.

apple-appstore-button google-play-store-button
iphone-x-IWESH