Een huis kopen als starter

Je eerste huis kopen als starter

Ben jij starter op de woningmarkt en wil jij binnenkort jouw eerste huis of appartement kopen? Een eerste woning kopen is in 2022 niet eenvoudig voor starters. Je bent niet de enige starter die een eerste huis wil kopen. Overbieden is aan de orde van de dag dus starters in 2022 moeten snel keuzes maken en actie ondernemen. Onze naam verklapt het al: bij Ikwileenstartershypotheek zijn we gespecialiseerd in startershypotheken en de begeleiding van starters die hun eerste huis gaan kopen.

Een huis kopen als starter

Huis kopen als starter, waar moet je op letten?

Je eerste huis kopen is een bijzondere stap in je leven. Of je nu alleenstaande starter bent of samen met je partner start: een huis kopen in 2022 gaat het beste als je goed bent voorbereid. Als je tijdens je huizenjacht weet wat je maximaal kunt lenen als starter, kun je betere keuzes maken en snel handelen. Wat moet je weten als je een huis wil kopen als starter in 2022? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje:

 • Wat is mijn maximale startershypotheek?
  Weet wat je maximaal kunt lenen. Dit bedrag is afhankelijk van je totale bruto inkomen. Als je alleenstaand bent is dat dus jouw eigen inkomen. Als je samen met een partner een huis wil kopen wordt met het totale bruto inkomen, jullie gezamenlijke inkomen bedoeld. Maximale hypotheek voor starters berekenen? Ga alvast aan de slag met onze Hypotheek Tools.

 • Wat is de marktwaarde in 2022?
  Woning op het oog? Zorg dat je de marktwaarde van de woning weet. In 2022 mag je met een startershypotheek maximaal 100% van de marktwaarde lenen. Is de marktwaarde hoger dan het bedrag dat je maximaal kunt lenen? Dan moet je het verschil overbruggen. Dat kan met eigen geld of met een starterslening. Ben je van plan om duurzame ingrepen te doen aan de woning die je op het oog hebt? Bijvoorbeeld isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het aanleggen van zonnepanelen? In dat geval mag je 106% van de marktwaarde lenen in 2022. De extra 6% moet je dan wel besteden aan de verduurzaming van je starterswoning.

 • Krijg ik een startershypotheek met een schuld?
  Heb je schulden? Bijvoorbeeld een studieschuld? Houd er dan rekening mee dat de hoogte van jouw schuld wordt afgetrokken van het bedrag dat je maximaal kunt lenen als starter.

 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor mijn eerste huis als starter?
  Houd rekening met kosten koper, extra kosten bovenop de aankoop van je woning. De kosten koper zijn gemiddeld 6% van de aankoopprijs van je starterswoning. Deze kosten kun je niet financieren vanuit je startershypotheek. Je moet ze dus van je eigen geld betalen of financieren vanuit een aparte lening.

Vanaf € 1.850,- all-in regelen we alles

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt. Simpelweg omdat wij jou op heldere wijze wegwijs maken in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis.


Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Vestiging *
Roermond
Sittard - Geleen
Uden - Veghel
Venlo
Venray
Weert

Een huis kopen met een startershypotheek

In 2022 is de maximale starterslening in Venlo €49.000,-. Bovenstaande punten zijn belangrijk als je je eerste huis wil kopen als starter in 2022. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je eerste huis. Hierover vertellen de hypotheekadviseurs van ikwileenstartershypotheek je graag meer in een kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek kijken we naar jouw persoonlijke situatie en berekenen we tot op de cent nauwkeurig wat jouw mogelijkheden zijn. Zo wordt meteen duidelijk of je in aanmerking komt voor een startershypotheek, een hypotheek speciaal voor starters op de Nederlandse woningmarkt.

Hypotheek voor starters berekenen

Wil jij alvast aan de slag met rekenen om uit te zoeken of het voor jou in 2022 mogelijk is om een eerste huis te kopen als starter? Onze handige Hypotheek Tools helpen je alvast op weg. Het berekenen van een startershypotheek via een rekentool op internet geeft een indicatie van jouw situatie. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Neem dan contact op voor een kennismaking met de hypotheekadviseurs van ikwileenstartershypotheek. Wij helpen je graag eerlijk en onafhankelijk verder. Een eerste gesprek is helemaal gratis.