Een huis kopen als starter,
waar moet je aan denken?

Een huis kopen als starter, waar moet je aan denken?

Spannend, je staat op het punt om je eerste woning te kopen. Dat brengt het nodige geregel met zich mee, want waar moet je nu aan denken en op letten?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je maximaal kunt lenen. Het is daarom raadzaam om voorafgaand een vrijblijvend hypotheekgesprek in te plannen met één of meerdere hypotheekadviseurs. Zo heb je namelijk inzicht in je financiële mogelijkheden en de overige kosten. Door een gesprek met meerdere adviseurs in te plannen, kom je wellicht ook nog tot nieuwe inzichten. Zo kun jij je hypotheek afsluiten bij een adviseur waar het goed mee klikt en die jou het beste adviseert aan de hand van je situatie.

Daarna is het belangrijk om je wensen in kaart te brengen. Waar moet jouw droomwoning aan voldoen? Is er nog geld nodig voor een verbouwing en/of voor de verduurzaming van de woning? Het is belangrijk dat de criteria van de woning matchen met jouw budget en financiële mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen een aankoopmakelaar in de arm te nemen die helpt bij het vinden van de juiste woning. Onze adviseurs zijn in ieder geval gecertificeerd als aankoopbegeleider en kunnen hier dus bij ondersteunen.

Een potentiële woning gevonden? Plan dan een afspraak voor een bezichtiging in. Houd tijdens de bezichtiging rekening met jouw wensen, maar kijk daarbij ook naar de omgeving van de woning. Stel daarnaast een aantal vragen op die je tijdens de bezichtiging wilt stellen. Het is belangrijk om je vooraf al even te hebben ingelezen in de woning en bijbehorende specificaties.

Voldoet de woning aan je verwachtingen? Dan is het tijd om een bod uit te brengen. Doe dit eventueel samen met je aankoopbegeleider.

Nadat het bod geaccepteerd wordt zijn er nog enkele zaken waar je rekening mee dient te houden zoals een eventuele bouwtechnische keuring, een taxatierapport, het afsluiten van diverse verzekeringen en ten slotte het tekenen bij de notaris.

Kun jij wel wat hulp met bovenstaande gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij en/of onze partners helpen je graag verder met jouw vraagstukken.

Onze
App!

Met onze eigen app deel je gemakkelijk en snel documenten met je hypotheekadviseur.

apple-appstore-button google-play-store-button
iphone-x-IWESH